Roset: «Els empresaris sobiranistes hem de perdre la por»

L'egarenc Jordi Roset, del Cercle Català de Negocis i impulsor de Petro7, ha anunciat que la benzinera ubicada a l'Ametlla del Vallès tributarà a l'Agència Tributària Catalana

Esteve Plantada/NacioGranollers.cat
15 de març del 2014
Jordi Roset
Jordi Roset | Joan Manel Oller
Jordi Roset Foto: Joan Manel Oller

Aquest dijous ens fèiem ressò de la iniciativa de Petrolis Independents (Petro7), que ha obert una benzinera de baix cost al quilòmetre 24,5 de la carretera C-17, al Polígon Mas Dorca. La singularitat del cas és que l'establiment neix amb la clara intenció de tributar a l'Agència Tributària Catalana i, a més, també destinarà part dels beneficis a projectes d’entitats independentistes. Aquesta nova iniciativa és un pas més en la trajectòria empresarial de Jordi Roset, del Cercle Català de Negocis, independentista confès i activista que, entre d'altres coses, va ser el primer empresari català que va exercir la campanya del 'No Vull Pagar'. NacióGranollers ha pogut parlar amb Jordi Roset sobre aquest assumpte i sobre la situació del país, centrant-nos en l'obertura de la nova benzinera al Vallès Oriental, un establiment que vol posar el seu gra de sorra "per pressionar la Generalitat perquè acabi plantant-se i deixi d’enviar els diners dels impostos dels catalans a Madrid". 

Per què una benzinera amb aquesta filosofia?
La resposta és clara: perquè som independistes de tota la vida, perquè pertany al Cercle Català de Negocis i perquè creiem que Catalunya només serà econòmicament viable si tenim un estat propi. Nosaltres volem pagar els impostos a Catalunya i per això els ingressarem a l’Agència Tributària Catalana. I el fet també és un mostra de coherència, perquè creiem que si es fa visible la nostra determinació podrem animar a molta més gent a fer-ho. És molt necessari que la Generalitat vegi que té una massa d’empresaris a darrera, donant suport al procés, i que així té un recolzament important per poder emprendre més fàcilment les determinacions que calguin.

Creu que aquesta iniciativa impulsarà a d'altres empreses a seguir el mateix model?
Espero que sí. Catalunya és un país de petites i de mitjanes empreses on hi ha, tal com demostren diverses enquestes de patronals, entre el 65% i el 75% d'empresaris que volen un estat propi, i que són sobiranistes. Tot aquest gruix d'empresaris ha de perdre la por. I potser si veuen que d'altres ens decidim a fer-ho, ells també es decideixin.

Llegir l'entrevista sencera a NacioGranollers.cat