Jordi Roset crea la primera benzinera per la independència

Petrolis Independents, de l'empresari de Terrassa, obre una benzinera de baix cost que tributarà a l'Agència Tributària Catalana i destinarà part dels beneficis a projectes d’entitats independentistes

Gemma Aguilera
13 de març del 2014
La primera benzinera que pagarà a l'Agència Tributària Catalana, a l'Ametlla del Vallès. 

Omplir el dipòsit de benzina i fer país alhora. Aquesta és l’oferta de Petrolis Independents, l’empresa que ha obert la primera benzinera del Sí-Sí. Ubicada a  l’Ametlla del Vallès, liquidarà  tots els seus impostos a l’Agència Tributària Catalana, i a més destinarà una part dels seus beneficis a un programa de responsabilitat social corporativa adreçat a les entitats de la societat civil que treballen per la independència. 
 
Els propietaris de Petrolis Independents és una franquícia de la cadena de benzineres de baix cost Petro7, propietat de l'empresari terrassenc Jordi Roset, que en aquest cas s’ha unit a Joan Canadell, gerent d’un clúster d’empreses exportadores del sector gràfic i soci fundador d’una altra del sector de les energies renovables per crear aquest projecte. Amb aquesta aliança volen demostrar que es poden comercialitzar un producte de qualitat a baix cost i alhora treballar per l’Estat català.

De fet, van més enllà i asseguren a Nació Digital que amb aquesta benzinera volen posar el seu gra de sorra “per pressionar la Generalitat perquè acabi plantant-se i deixi d’enviar els diners dels impostos dels catalans a Madrid”, diu Jordi Rosset, empresari que té un cord de col·laboració amb La Torre. Afegeix que “si molts catalans, particulars i empresaris, fem aquest gest, arribarà un moment que el Govern haurà de prendre una decisió i deixar d’enviar els diners a l’Agència Tributària Espanyola, és a dir, que l’Agència Tributària Catalana deixi de ser un simple intermediari i passar a ser autènticament sobirana”. 
 
Ara bé, tant Roset com Canadell són conscients que l’Agència Tributària Espanyola pot trobar maneres de sancionar-los, però no els preocupa: “Assumim el risc, en som conscients, però per això fem una crida a més empresaris perquè se sumin a la construcció de l’Estat amb iniciatives com la nostra”. 
 
Però a més, entitats que treballen per la independència podran beneficiar-se d’ajudes per als seus projectes. Com explica Roset, “destinarem part dels beneficis a projectes d’entitats de la societat civil, com ara sectorials de l’ANC, seccions locals d’Òmnium, Help Catalonia, etc. Tenim decidit que dedicarem aquests diners al creixement d’iniciatives de col·lectius que defensen que Catalunya assoleixi un Estat propi”.  
 
La primera benzinera de Petrolis Independents és oberta des de dilluns, ubicada al quilòmetre 24,5 de la carretera C-17, al Polígon Mas Dorca. Els dos empresaris volen diferenciar-se del low cost convencional amb una estratègia de major servei al client. Per aquest motiu, el punt d’abastament de Petrolis Independents permet fer un recés als conductors, que tindran a la seva disposició una zona wi-fi d’accés lliure en una zona de descans que disposarà de màquines de venda automàtica. Per als seus fundadors, aquest enfocament respon a la voluntat de “recuperar l’esperit català de la tradició empresarial prefranquista, quan els empresaris portaven a terme iniciatives socials i culturals que servien per tornar al país allò que Catalunya els hi donava”.