L'humor de Berto Romero torna al Centre Cultural Terrassa

El monologuista porta el seu nou espectacle Sigue con nosotros

La Torre
12 de març del 2014
Amb les entrades exhaurides, Berto Romero actuarà divendres 14 de març a Terrassa. Ho farà al Centre Cultural de la Ranbla. L'humorista polifacètic Alberto Romero Tomás (Cardona, 17 de novembre de 1974), més conegut com a Berto Romero o, simplement, Berto, és humorista, locutor de ràdio, cantant i presentador de televisió.

Tot i que va iniciar la seva carrera artística l’any 1998, es va donar a conèixer pel gran públic a partir de les seves aparicions al programa televisiu Buenafuente. Un petit xou pels amics va desencadenar la creació de la companyia “El Cansancio” i el seu primer espectacle teatral. Gràcies a la combinació d’humor, música i poesia va néixer Historias del cantautor paródico y su embarrenamiento precoz.

Un any més tard, i dins del Festival Grec de Barcelona, es va estrenar El desafío de los Hombres medianos, que va girar per diferents escenaris catalans durant tres temporades. El 2 de maig de 2002 es va estrenar, a la sala Razzmatazz de Barcelona, La Apoteosis Necia, una aposta decidida pel monòleg d’humor i les cançons.

La repercussió dels espectacles teatrals li van obrir una nova porta a la ràdio, amb el seu programa setmanal a Cadena SER-Manresa i l’anunci del “Seat makinero”. Més endavant, va estar a Radio Nacional de España (RNE), Cadena SER, Catalunya Ràdio, RAC1, Rock & Gol i Flaixbac.

L’any 2003, va guanyar el concurs de monòlegs de TVE-Catalunya “4 i acció” i, uns mesos més tard, va iniciar la seva primera col·laboració televisiva amb aportacions humorístiques al programa Catalunya Avui. El 2006 la productora “El Terrat” i “El Cansancio” arriben a un acord de col·laboració que desemboca, un any més tard, amb la incorporació de Berto en el late night Buenafuente.

Aprofitant el seu èxit televisiu, a l’abril de 2008, va editar, amb Xavi Tribó, el seu primer llibre Zero estrelles, el protagonista del qual és un personatge fictici, Antonín Fajardo, nascut d’una col·laboració radiofònica en el programa La taverna del llop de Ràdio 4.

Des de la temporada 2009/2010 va ser col·laborador del programa Divendres de TV3, feina que compaginava amb la seva intervenció al programa d’Andreu Buenafuente.

Com a curiositat, en Berto realment no necessita ulleres. Li van regalar l’any 1998, la primera vegada que va fer teatre, i des d’aleshores sempre se les posa per actuar, com si es tractés d’un amulet.

Sigue con nosotros

Els rumors eren certs. Berto Romero estava travessant una etapa complicada. La fama se li havia pujat al cap, els traumes que tenia des de petit pel seu aspecte físic i la tempestuosa relació amb la seva família li havien fet anar donant tombs.

Però Berto ha tornat. Ara és un pare responsable, un còmic respectat i està assolint la maduresa. A un pas de complir els quaranta, creu haver après algunes bones lliçons que vol compartir amb nosaltres. Ha superat els complexos i traumes que el van afectar en el passat, i tot apunta que n’està desenvolupant de nous.

D’altra banda, segueix obstinat en cantar i ballar i a explicar la seva vida. I la dels altres.

Les dades

Espectacle: Sigue con nosotros

Guió: Berto Romero i Rafel Barceló

Direcció: Berto Romero i Miquel Company

Música: Iván Lagarto i Miquel Company

Visuals: El Cansancio , Marta Tomàs, Joan Achon, Els Altres, Albert Vidal

Autors: Alberto Romero, Rafel Barceló, Iván Rodríguez, Miquel Company

Dia i hora: divendres 14 de març a les 21h

Lloc: Centre Cultural Terrassa. Rambla d’Ègara, 340

Preu: 15 €

Venda localitats: www.vendaentrades.cat

Més informació