10 anys de presó pel professor que va abusar de dos menors

El mestre d'anglès va abusar de dues nenes de vuit anys el 2012 al col·legi Nova Electra de Terrassa | La sentència condemna com a responsable civil subsidiari a l'Escola d'Idiomes Fiac, empresa que l'Ampa havia subcontractat

E.P.
11 de març del 2014
L'Audiència de Barcelona ha condemnat a deu anys de presó a un professor per haver abusat sexualment de dues nenes de vuit anys entre gener i maig de 2012 en el col·legi públic Nova Electra de Terrassa, on impartia classes d'anglès com a activitat extraescolar. Fonts judicials han explicat a Europa Press que la jutge ha imposat a Josué H. -que tenia 19 anys llavors- cinc anys per cadascun dels abusos després d'aplicar-li els atenuants de confessió, alteració psíquica lleu i reparació de dany per haver pagat 14.000 euros.  La fiscal demanava 48 anys de presó per quatre presumptes delictes sexuals. 

La jutge també li ha dictat vuit anys de llibertat vigilada quan acabi de complir la pena de presó, i ha condemnat com a responsable civil subsidiari a l'Escola d'Idiomes Fiac, que és l'empresa a la qual l'Ampa havia subcontractat les classes i a la qual pertanyia el professor. Josué H. va reconèixer a la seva declaració en el judici el 20 de febrer haver abusat de les dues nenes, encara que va negar els abusos a una altra menor dels quals també l'acusava la Fiscalia i que ara la jutge ha entès que no han quedat acreditats.

"Estava fora de mi, no sabia què estava fent", va defensar llavors el professor, que va relatar que en els dos casos pels quals ha estat condemnat va treure a la menors de l'aula i les va conduir a un quart annex, on els va obligar a practicar sexe oral durant uns segons, sense ejacular. Durant la seva declaració, en la qual únicament va voler contestar a les preguntes del seu advocat, va sostenir que va tenir impulsos que no va poder controlar: "Quan em vaig adonar del que estava fent, vaig parar", va dir Josué H.

La defensa de les víctimes va sostenir que el professor havia comès cinc abusos: dos a una nena, dues a una altra i un a una tercera, però la jutge únicament ha acreditat un abús a cadascuna de les dues primeres.

La directora del centre, el president de l'Ampa i tres responsables de l'empresa subcontractada per l'associació per impartir les classes extraescolars d'anglès també havien declarat en el judici com a testimonis. L'encarregada de l'empresa que va seleccionar al jove com a professor -que també impartia classes en una escola de Sabadell- va dir que l'havien triat pel seu bon nivell d'anglès. "Va ser una de les entrevistes en les quals més he cregut en la persona", va sostenir la treballadora, que va afegir que l'acusat feia anys que estudiava en els seus centres.