Terrassa es ven com a 'Capital universitària' al Saló d'Ensenyament

El Recinte Firal de Barcelona acull un estand en què s'informa de tots els estudis que es poden cursar al nostre municipi

La Torre
11 de març del 2014


L’Ajuntament de Terrassa, a través del Servei d’Universitat i Societat del Coneixement, promocionarà l’oferta universitària de la ciutat en la 25a edició del Saló de l’Ensenyament , que tindrà lloc del 12 al 16 de març, a la Fira de Barcelona. Un estand informarà dels estudis universitaris que es poden cursar al campus universitari de Terrassa.

L’objectiu és promocionar la dimensió universitària de la ciutat, tant per la seva variada oferta formativa com per l’existència d’un ampli ventall de serveis i recursos adreçats als estudiants. Es preveu que passin pel Saló més de 70.000 persones. L’estand municipal té una superfície de 30 m2 Pavelló, 2, nivell 0 amb el número E-531. Per difondre l’oferta universitària de Terrassa, l’Ajuntament ha editat el tríptic "Terrassa, Capital Universitària. A Terrassa ho tens fàcil", que recull les dades més significatives de les institucions universitàries a Terrassa i de la seva oferta docent per al curs 2014-2015 .

A Terrassa es poden cursar 156 titulacions oficials diferents a través de les 5 universitats representades, les 8 escoles universitàries i de formació superior, 1 facultat, 1 hospital universitari amb un campus de salut, i 1 escola d’idiomes del campus (reconeguda com a centre examinador dels certificats de Cambridge). Aquestes titulacions cobreixen un ventall de necessitats que va des dels sectors estratègics de futur (cinema, audiovisual, aeronàutica, telecomunicacions, imatge i so, fotografia i multimèdia) fins a d’altres més tradicionals (gestió empresarial, infermeria, teràpia ocupacional i comerç).

Estand de l'Ajuntament de Terrassa al saló Foto: A.T.

Aquesta oferta docent es pot cursar de manera presencial i a distància i algunes de les titulacions només es poden fer a Terrassa ja que són úniques en tot el sistema universitari català. Tanmateix, l’Ajuntament de Terrassa compta amb les instal·lacions del Vapor Universitari, que dóna cabuda a diferents centres i serveis. Actualment, a Terrassa hi ha més de 10.000 estudiants universitaris.

El campus de Terrassa està format pels següents centres: 
• Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Escola d’Enginyeria de Terrassa  (EET), Escola Tècnica Superior d’Enginyeries Industrial i Aeronàutica de  Terrassa (ETSEIAT), Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT),  EUNCET Business School i Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia  (CITM). 
• Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED). 
• Universitat Oberta de Catalunya (UOC). 
• Universitat Autònoma de Barcelona (UAB): Escola Universitària d’Infermeria i  Teràpia Ocupacional de Terrassa i Escola Superior de Comerç i Distribució  (ESCODI). 
• Universitat de Barcelona (UB): Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de  Catalunya (ESCAC) i Campus Universitari de Salut Mútua Terrassa - Hospital  Universitari. 
• Escola Superior d’Art Dramàtic. Institut del Teatre. Centre del Vallès  (Diputació de Barcelona). 
• Escola d’Idiomes del Campus de Terrassa (Fundació FIAC). 
• Escola Superior d’Arxivística i Gestió de Documents - ESAGED. Vinculada a  la UAB. 
• Institut Superior de Ciències Religioses a Terrassa -ISCREB- Adscrit a la UB.