La futbolista Vicky Losada fitxa pel Western New York Flash

La Torre
17 de març del 2014
L'egarenca, en un partit de la Lliga de Campions Foto: FCB

Vicky Losada jugarà al Western New York Flash després de l’acord a què han arribat el FC Barcelona i el club nord-americà. La capitana blaugrana iniciarà la temporada regular amb el seu nou equip i viatjarà a Buffalo, ciutat de l’estat de Nova York, a partir del 17 de març. Els drets federatius per part de la franquícia americana seran efectius a partir d’aquesta data. Així, els partits davant el Transportes Alcaine, el Llevant Les Planes i el Llevant seran els últims en què participarà Vicky amb el Barça aquesta temporada. La jugadora ha fitxat pel Western New York Flash per a dues temporades.

Aquest diumenge, la futbolista va disputar l'últim partit amb el FC Barcelona i per aquest motiu va rebre una placa de mans del vicepresident de l’Àrea Esportiva de Futbol, Jordi Mestre. I és que la capitana comença aquest mes de març la seva aventura al futbol nord-americà després de fitxar pel New York Flash.



El Club ha entès que aquesta era una oportunitat única per a la jugadora de Terrassa i ha donat totes les facilitats per materialitzar aquest fitxatge i li desitja tots els èxits professionals en aquesta nova etapa. Després de gairebé sis anys plens d’èxits al Club, Vicky fa un salt de qualitat i jugarà en un dels millors equips de la Lliga nord-americana. La migcampista es converteix així en la primera jugadora blaugrana a formar part de la Lliga de futbol femení dels Estats Units, considerada una de les principals potències en l’àmbit mundial. "Vaig prendre la decisió amb pena ja que és un moment important de la temporada però era una oportunitat d'or i no la podia deixar escapar", ha reconegut la jugadora.

Moment dolç
Vicky Losada ha participat activament, juntament amb les seves companyes, en l’èxit de l’equip femení del FC Barcelona en els últims anys. La migcampista de Terrassa va tornar el 2008 al FC Barcelona després de jugar a l’Espanyol. Des de llavors ha aconseguit dues Lligues (les úniques que té el Club), dues Copes de la Reina i quatre Copes de Catalunya. Vicky va estrenar aquesta temporada capitania d’un equip que està fent història en arribar als quarts de final de la UEFA Women’s Champions League, on s’enfrontarà a finals de març a les campiones d’Europa, el Wolfsburg.

Losada jugarà en una de les millors franquícies de la Lliga nord-americana. El Western New York Flash té seu a la ciutat de Buffalo, estat de Nova York. Van ser campiones de la Lliga regular la temporada passada i el 2012 van ser segones de la WPSL Elite Championship. Al New York Flash compartirà vestidor amb una de les millors jugadores actuals, la nord-americana Abby Wambach. També tindrà com a companya la davantera espanyola Adriana Martín, que va fitxar per aquest equip l’any passat, i el segon entrenador, el també espanyol Pedro Losa.