Poden tornar a néixer caixes d'estalvi?

Nous models bancaris poden substituir les antigues caixes

Redacció
09 de març del 2014
David Garrofé, al seu despatx de la Cecot Foto: C.B.

El secretari general de Cecot, David Garrofé, vaticina un nou model bancari que agafarà el relleu a les desaparegudes caixes d'estalvis. En una entrevista a Notícies en Xarxa , Garrofé ha explicat que "amb les noves tecnologies tot just estan naixent nous models bancaris, diferents, flexibles, àgils, cooperatius, que poden substituir les antigues figures de les caixes que vam conèixer".

Considera que la voluntat política que les va tancar fa molt difícil tornar a impulsar el model de caixes tal com era, però reconeix que hi ha un neguit en aquest sentit: "És un debat que es dóna a moltes trobades informals d'empresaris i professionals, fins i tot a zones que no en tenien, de caixes". I afegeix que "val la pena estudiar-ho, tenint en compte que hauran de ser models molt diferents".

També en entrevista a Notícies en Xarxa, el president del Cercle Català de Negocis, Albert Pont, ha confirmat que, a banda del Bages i Osona, hi ha altres iniciatives en marxa per recuperar el model de caixes. "Convindria que anessin madurant discretament", ha dit. "En aquests moments hi ha una manca de voluntat política que això no tiri endavant, ara és poc creïble pensar que el sistema bancari que s'ha concentrat permetrà que es pugui fer", ha alertat. En qualsevol cas, Pont té clar que "l'èxit és que l'entitat bancària que es creï entre empresaris o gent de la societat civil tingui un caràcter cooperativista i fins i tot puguin crear la seves pròpies monedes virtuals electròniques de caràcter social, que en aquests moments és l'única manera d'injectar liquiditat al mercat".