Matadepera inaugura els Jardins d'Ermessenda

La Torre
09 de març del 2014


L’Ajuntament de Matadepera i Dones d’Avui de Matadepera han inaugurat aquest dissabte 8 de març a migdia un monument dedicat a la Comtessa Ermessenda, la dona governant més influent de la història lligada al monestir de Sant Llorenç del Munt i al naixement d'un poble mil·lenari. El nou jardí se situa al costat de la rotonda de l’entrada des de la Carretera de Sabadell, i la festa ha inclòs una interpretació musical del Quintet Mompou.



 L'alcaldessa Mireia Solsona i la presidenta de DAMA, Montserrat Santamaria, descobreixen el monument Foto: M.C.

El regidor de Cultura Marcel Sayol  ha glosat la figura d'Ermessenda i de la seva vinculació amb Matadepera, informa Matadepera.cat. La presidenta de DAMA, Montserrat Santamaria, s'ha referit a l'estudi que ha originat aquest monument, i ha agraït la participació de la gent que hi ha col·laborat. La inauguració ha anat a càrrec de l’alcaldessa Mireia Solsona i la presidenta de Dones d’Avui de Matadepera. El Quintet Mompou ha interpretat una peça creada expressament per Cristina Ballbè.

En la construcció del monument també hi ha intervingut Teresa Capella (disseny), Carmina Puig (redacció del recordatori), Salvador Farrés (confecció del monument), i Carme Serrat i Germà Català (rètol històric i ceràmica).

A l'acte hi ha assistit la primera nena matadeperenca que es diu Ermessenda, encara que de segon nom, ja que el primer és Laura.