L'ACA posa a consulta pública els mapes de risc d'inundació

Els mapes aporten informació de 450 quilòmetres inclosos en 72 trams considerats d'alt risc,

La Torre
06 de març del 2014
L'Agència Catalana de l'Aigua ha iniciat la consulta pública, durant un període de 3 mesos, dels mapes de perillositat i risc d'inundació a l'àmbit de les conques internes, amb l’objectiu de donar compliment a la Directiva d’inundacions i elaborar per al 2015 el Pla de gestió del risc d’inundació.
 
Tota la documentació elaborada està disponible a la web de l’ACA: (http://aca-web.gencat.cat/aca/documents/ca/publicacions/espais_fluvials/prevencio/risc/mapri/mapri.htm ).
 
Els treballs, coordinats per l’Agència Catalana de l’Aigua, han estat possibles gràcies a la col·laboració de la Direcció General de Protecció Civil en tot allò referit a matèria de risc per inundació d’origen fluvial, i de l’Institut Geològic i Cartogràfic per la seva aportació de cartografia i de determinats estudis. Així mateix, la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar (MAGRAMA). han aportat la informació corresponent a les inundacions d’origen marí.
 
La posada a consulta pública dels mapes de perillositat i risc d’inundació a les conques internes (MAPRI) és el següent pas a l'Avaluació preliminar del risc d'inundació (APRI), que es va realitzar al llarg de l’any 2011, la documentació de la qual és consultable a la web de l’ACA (http://aca-web.gencat.cat/aca/documents/ca/publicacions/espais_fluvials/prevencio/risc/apri/apri.htm).
 
A més de la perillositat d’origen fluvial, i d’acord amb el que preveu el Reial decret que transposa la Directiva d’Inundacions, s’ha estimat la zona de domini públic hidràulic (DPH) i, com a conseqüència, les zones de protecció del mateix.
 
En aquest sentit s’ha procedit a la delimitació de prop de 450 quilòmetres inclosos en 72 trams considerats d’alt risc i del voltant de 1.800 quilòmetres en total en el conjunt de les conques internes de Catalunya.
 
Per la part d’origen marí s’ha confeccionat informació de 21 trams d’especial risc, el que suposa un total de més de 110 quilòmetres de línia de costa.
 
Tota aquesta informació és de gran importància per al normal desenvolupament de les tasques de gestió del domini públic hidràulic i la prevenció d’inundacions.