La banca ètica es presenta a Terrassa

Serà aquest dijous al Centre Cívic ca n'Aurell

La Torre
18 de març del 2014
El dijous 20 de març es presenta a la ciutat la banca ètica FIARE. L’acte tindrà lloc al Centre Cívic de Ca n’Aurell (Plaça del tint, 4), a les set de la tarda, i comptarà amb la participació del President de la FAVT, Emiliano Martínez; de la Coordinadora del Grup Territorial del Vallès, M.Antònia Bartoli; i del vicecoordinador Sergi Salavert. També hi seran presents les persones sòcies de FIARE de Terrassa que estan impulsant el projecte a nivell local.
 
Després d’un llarg procés de treball comú (gairebé 10 anys) FIARE i BANCA POPULARE ÈTICA han iniciat un procés d’integració que ha de permetre construir un model cooperatiu de banca ètica d’abast europeu. Diuen els promotors que "és un projecte necessari, un moviment d’agregació i transformació social on participen les persones i les entitats socials compromeses amb els valors de la justícia social. És a dir, un projecte participatiu amb la voluntat de construir, de manera mancomunada, una banca i una  economia al servei de les persones. Una alternativa de les persones i de les organitzacions que no es volen resignar (com a consumidors i consumidores) a ser còmplices d’un sistema financer i creditici opac, concentrat en unes poques mans, amb pràctiques molts sovint fraudulentes, i que ha contribuït amb la seva praxis a una hipoteca econòmica i moral d’enormes dimensions per la generació actual i futures".
 
FIARE, banca ètica vol oferir una oportunitat a les persones i entitats socials del nostre entorn més proper per prendre una actitud responsable i amb capacitat de decidir sobre el destí dels seus estalvis. Volem fer-ho construint un instrument responsable, fiable, mitjançant la democràcia cooperativa i inspirada en els valors de l’economia del bé comú.