Mor el Mestre Parera, icona del billar a Terrassa

La seva vida va girar entorn la taula de joc i els forats, publicant 5 llibres sobre billar creatiu i creant una escola de billar a la ciutat, a més de ser l'estrella del programa Billar a tres bandes de TV3

La Torre
05 de març del 2014


Valerià Parera Sans (72 anys), un emblema del billar egarenc, ha mort. El terrassenc va ser l'estrella del programa de Nadal de TV3 Billar a tres bandes

Valerià Parera va néixer el 6 de febrer de 1942, i va començar a jugar al billar 14 anys després. A partir de llavors, la seva vida va girar entorn la taula de joc i els forats, publicant 5 llibres sobre billar creatiu i creant una escola de billar a la ciutat.

Moltes associacions han homenatjat ja el terrassenc que va popularitzar el món del billar a TV3 amb 15 edicions del Nadal a 3 bandes. Va deixar la competició l'any 2006 i es va jubilar finalment com a professor el juliol de 2010.

Un Parera visiblement emocionat va entrar el 24 de setembre de 2010 a la sala de plens de l'Ajuntament acompanyat d'una gran ovació en el dia de l'entrega de la Medalla de la Ciutat. La sala era plena d'amics, familiars i admiradors que van voler retre homenatge a aquest personatge terrassenc que va popularitzar el billar a Catalunya i arreu del món.

Dades de l'enterrament
Vetlla: Sala de vetlla 2
Tanatori del Complex Funerari Municipal de Terrassa.
La Cerimònia tindrà lloc el dia 06-03-2014 a les 11:00 hores. 
Lloc: Parròquia Sant Esperit.
La cremació tindrà lloc el dia 06-03-2014 a les 11:40 hores. 
Lloc: Crematori del Complex Funerari Municipal de Terrassa.