Cinema, jazz i clàssics en la doble sessió del Cine-Club dels Amics

La Torre
06 de març del 2014
Aquest mes de març segueix el cicle de Cinema dins del Cinema tot col·laborant amb el Festival de Jazz. El Cine-Club d'Amics de les Arts i JJ. MM. farà dues sessions, els dijous 6 i 13, a les deu del vespre. Les projeccions es realitzaran al Cercle Egarenc.



Dijous 6 de març serà el torn de "Cinema Paradiso" (versió íntegra) de Giuseppe Tornatore (1988), amb Salvatore Cascio, Philippe Noiret i Marco Leonardi. Música d'Ennio Morricone. Oscar a la millor pel·lícula estrangera. L'amistat entre un nen i un projeccionista serveix per a realitzar un emotiu homenatge a la història del cinema i per a rememorar els temps i l'ambient dels cinemes de barri. Recuperem la versió íntegra, que en el seu moment només es va estrenar a Itàlia i en festivals de cinema. VOSE. Entrada lliure.



Dijous 13 de març es projectarà "El trompetista" (1950) de Michael Curtiz, amb Kirk Douglas, Lauren Bacall, Doris Day i Hoagy Carmichael. Un melodrama protagonitzat per un músic de jazz, basat en la novel·la "El chico de la trompeta" de Dorothy Baker, publicada originàriament en anglès el 1938 i editada en castellà fa pocs mesos. Kirk Douglas va ser doblat a la trompeta per Harry James, un músic que aleshores vivia a Hollywood perquè estava casat amb l'actriu Betty Grable. En el seu moment la pel.lícula va ser prohibida per la censura perquè Lauren Bacall hi interpretava una lesbiana o, si més no, així ho van entendre els censors. Sessió realitzada en col·laboració amb el Festival de Jazz de Terrassa i dedicada a la memòria del consoci Josep Carreras ("Venta"), gran afeccionat al jazz i al cinema clàssic. VOSE. Entrada lliure.