L'art de vestir-se, al Museu Tèxtil de Terrassa

El Centre de Documentació acosta la història de la indumentària a partir de pintures, dibuixosi cartells

per La Torre, 9 de març de 2014 a les 09:06 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de març de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Aquest any el Centre de Documentació i Museu Tèxtil (CDMT) ofereix un conjunt d’activitats de diumenge sota el títol L’art de vestir-se. Totes elles pretenen acostar la història de la indumentària a partir de diverses obres d’art: pintures, dibuixos, cartells… Alhora, amb aquestes activitats, es convida a descobrir peces que formen part del patrimoni.

Durant el primer trimestre, aquestes activitats es centren en alguns aspectes del tèxtil medieval, en el marc del Cicle de Cultura Medieval a Terrassa, fruit de la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa, diverses entitatst, la Fundació Carulla i l’Editorial Barcino, i neix al 2014 amb l’objectiu de donar a conèixer aquest període històric al voltant de la Seu d’Ègara com a peça fonamental.

Cortines, llençols, tovalles són peces que avui en dia tenim a les nostres cases i que ja trobem representada en moltes de les pintures i miniatures de època medieval. El CDMT  convida a observar atentament aquestes imatges, de la mà de Sílvia Saladrigas, i a descobrir com eren les vivendes medievals i com la gent guarnia les seves llars.

L’entrada és lliure i les places estan limitades a l’aforament de la sala.

Més informació a: auladidactica@cdmt.es/93 731 52 02

 

Participació