Vacarisses defensa l’'autonomia local

L'Ajuntament s'uneix a les ’institucions locals que presentaran un recurs d’'inconstitucionalitat de la Llei de Racionalització

per Lluïsa Tarrida, 4 de març de 2014 a les 12:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de març de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Dilluns a la tarda, la Sala de Plens de l'’Ajuntament de Vacarisses va acollir una sessió extraordinària per debatre sobre una proposta de rebuig a la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL), aprovada recentment pel govern espanyol. El text proposat des de l’'alcaldia vacarissenca només va rebre el vot contrari del grup municipal del PP. D’aquesta manera, l’'Ajuntament de Vacarisses s’'uneix a la resta d'’institucions locals de Catalunya que presentaran un recurs d’inconstitucionalitat a la LRSAL davant del Tribunal Constitucional.

Des de l’'equip de govern del Consistori es va criticar dient que es tracta d'’una "llei “totalment en contra dels ajuntaments i, sobretot, del veïnat, de les persones”". "“Es volen carregar el que s'’ha aconseguit en 35 anys de democràcia”", va lamentar el primer tinent d’'alcalde, Josep Maria Gibert. Per la seva banda, la regidora a l'’oposició Laura Sánchez, del PSC, va remarcar el caràcter “municipalista” del seu partit i va denunciar que la LRSAL suposa “"una vulneració del principi democràtic”". En el mateix sentit, el regidor d’'ERC, Antoni Masana, va assenyalar la "pretensió “recentralitzadora" d'’aquesta reforma que ha tirat endavant el govern espanyol del PP.


Privatitzacions i menys competències locals
El document aprovat al ple considera que, “amb aquesta llei, "el municipalisme tornarà a un model de fa quaranta anys, amb un marc competencial raquític i que allunya la capacitat de decisió sobre les polítiques de proximitat”, així com també “la prevenció, la detecció i l’actuació per garantir uns mínims de cohesió i convivència al conjunt de pobles i ciutats de Catalunya"”. A més, s’'alerta que la LRSAL “vol "privatitzar els tres grans serveis públics locals que encara es demostren econòmicament rendibles: l’'abastament d’aigües, el tractament de residus i l'’enllumenat públic".

 

Participació