Sobreseïment de les causes contra els regidors Faure i Vega

L'ex alcalde de Viladecavalls Carles Rodríguez afirma que encara n'hi ha moltes d'obertes

La Torre
28 de febrer del 2014
El jutjat d’instrucció número 3 de Terrassa ha resolt el sobreseïment de les causes contra Josep Faure i Paco Vega, per la presumpta d’apropiació indeguda de fons públics i delictes mediambientals respectivament, per la inexistència d’indicis de delicte, informen fonts municipals de Viladecavalls.

L’equip de govern format per ICV, PSC, ERC i UMdC al març de 2012 va presentar una querella criminal al Jutjat d’instrucció de Terrassa contra Paco Vega per un presumpte delicte mediambiental comès a la finca situada al costat de la zona esportiva de Can Trias que suposaria un cost de 2.000.000 euros descontaminar-la. En la mateixa querella criminal denunciava un possible delicte d’apropiació indeguda continuada de fons públics, concretament de 14.933 euros en benefici de Josep Faure per utilitzar una targeta de crèdit de l’empresa municipal Multigestió.

Respecte a la part de la querella criminal per delicte ambiental, l'Ajuntament de Viladecavalls informa que el jutjat d’instrucció número 3 de Terrassa ha resolt el sobreseïment de la causa per la inexistència d’indicis de delicte ecològic i mediambiental.

Aquestes resolucions, segons el Consistori, no solament deixen sense efecte les imputacions, "sinó que evidencien que la querella presentada pels regidors dels partits d’ ICV, PSC, ERC i UMdC, Carles Rodríguez, Teresa Pascual, Antonio Navarro, Glòria Ullés, Regina Parellada i Antonio Raso era falsa. Presentar aquesta querella ha suposat una sèrie de costos derivats per l’Ajuntament de Viladecavalls de més de 150.000 euros en advocats i detectius privats. A més, es van arribar a utilitzar els serveis tècnics municipals en la seva conveniència com un informe realitzat per la tècnica de medi ambient municipal que assegurava que en el terreny hi havia abocat materials altament contaminants i que el cost de descontaminar aquesta zona suposaria 2.000.000d’euros. Regidors d’ICV, PSC, ERC i UMdC eren coneixedors que estaven utilitzant arguments falsos per presentar la querella".

L'actual consistori també es queixa dels mètodes emprats, i parla del desprestigi personal als dos regidors denunciats sense respectar la presumpció d’innocència d’aquests, "ni tenir en compte el dany causat a familiars, amics, companys de partit. Desafortunadament Viladecavalls ha vist lesionada la seva imatge contínuament com a un poble corrupte per l’engany que l’anterior equip de govern havia dissenyat, encenent focs interessats".

Carles Rodríguez, l'ex alcalde, afirma que "només s'han sobresseït  aquestes causes, però la resta continuen obertes. I són, Malversació de fons públics, estafa continuada i prevaricació continuen endavant. I Vega continua imputat. A més van convertir el Ple de febrer en una mena de judici públic i la dona del Paco Vega em va amenaçar a la sortida. Per la nostra part mantenim que vam complir el nostre deure de portar a la justícia tota una sèrie de presumptes delictes. Continuo mantenint que les males formes i les presses per la Moció de censura formen part de les presses per tapar les vergonyes dels regidors imputats i comandar el procés judicial des del govern. En cap cas va ser una querella per part dels grups que governavem en aquell moment, sinó una querella interposada per l'Ajuntament. I la situació més kafkiana es dóna en el moment que amb la seva arribada al govern, querellant ¡ querellats tenen el mateix advocat. Quelcom insòlit que fa molt més fàcil possibles situacions d'impunitat. A Faure només se li imputava el tema de l'apropiacio indeguda continuada (l'us de la tarja). I si s'ha sobreseit, entenc que queda fora i ja no esta imputat".

Carles Rodríguez diu que es pot aprofundir molt més sobre el que queda obert: "Sobrefacturació en tota una sèrie d'obres del període: 2007-2009. I tot i que sembla que el terreny municipal no conté terres contaminades, les runes procedents d'obres que s'hi van avocar no poden estar a una finca municipal. A banda d'això reclamem vista i còpia de tota la documentació de la qual disposen".