Minicalamarsada a Terrassa i una mica més a Matadepera

La Torre
28 de febrer del 2014
Minicalamarsada a Terrassa, a la plaça de Ricard Camí Foto: J.M.O.

Protecció Civil de la Generalitat DGPC ha mantingut avui la Prealerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de forts vents. I ara, sembla ha arribat la pluja, com es pot veure al radar . Ho ha fet en fomra de calamarsada, però ha durat menys d'un minut. Llams i trons i cel enfosquit han creat un ambient tètric, i ara sembla que la tempesta ha passat i que s'obren clarianes. A Matadepera l'impacte de la calamarsada ha estat més gran, i camps com els del CD Terrassa, a Les Pedritxes, han aparegut amb una capa blanca que els ha cobert del tot.

Protecció Civil de la Generalitat demana especial precaució als organitzadors d’actes i rues amb motiu del Carnestoltes, per tal que revisin els recorreguts i especial cura de retirar o assegurar qualsevol element susceptible de desprendre’s amb el vent i caure sobre les persones o els béns en via pública, ja siguin arbrats, elements d’enllumenat, senyalització viària, publicitat,  decoracions exteriors o altres similars. A les zones on bufi el vent es recomana a la població no deixar a l’exterior objectes que puguin ser arrossegats pel vent i caure a la via pública, com ara tendals o altres elements similars.

Esglésies de Sant Pere Foto: Meritxell Lluís
 
D’altra banda i coincidint amb el cap de setmana Protecció Civil recorda que cal extremar les precaucions en mobilitat viària, que es podria veure afectada pels efectes del vent durant la tarda d’avui, així com prendre precaucions en les activitats d’alta muntanya, si es donen ratxes fortes de vent durant la pràctica d’aquestes.

 

Camp del CD Terrassa Foto: Sílvia Gabarró

Per aquest motiu, Protecció Civil de la Generalitat demana precaució i recomana tenir en compte els consells davant dels forts vents www.gencat.cat/interior/ventades
 
Protecció Civil de la Generalitat recomana a la població que tingui presents els consells d’autoprotecció davant les nevades  www.gencat.cat/interior/nevades  , sobretot també en els desplaçaments. Es recomana prudència en la conducció allà on nevi amb intensitat i seguir els consells del Servei Català de Trànsit.
 
Amb la baixada de temperatures, recordeu assegurar-vos del bon funcionament d’aquells aparells i sistemes de calefacció per tal d’evitar accidents.