La CUP demana als polítics de Terrassa que es rebaixin el sou

La Candidatura reclama acabar amb les bonificacions fiscals per a bancs i l'església en les ordenances fiscals

La Torre
26 de febrer del 2014
Miquel Gordillo, Maria Sirvient i Marc Medina a la presentació de les al·leacions als pressupostos Foto: CUP Terrassa

Davant dels pressupostos municipals d'enguany, que estan a punt de ser definitivament aprovats per l'Ajuntament de Terrassa, la CUP ha presentat un seguit d'al·legacions. Ho fa "per mostrar la nostra discrepància en determinats aspectes que considerem bàsics, i per encetar un debat ciutadà al voltant d'aquestes qüestions."

La CUP de Terrassa es mostra contrària a la professionalització de la classe política i demana una major racionalització dels diners públics. A més, parla de sous sobredimensionats i reclama que els càrrecs electes donin exemple i se'ls rebaixin. "Els representats polítics han de tenir uns salaris dignes i d’acord a la tasca que exerceixen, però ni molt menys allunyats de la realitat de la gent. Proposem una mesura que suposa un estalvi de 226.485 euros". També volen eliminar les dietes, el que segons els seus números permetria deixar de gastar 305.190 euros.

La CUP suprimiria 6 assessors de presidència, "amb un sou excessivament alt i sense una funció definida. L’estalvi d’aquesta despesa és de 293.797 euros". També eliminen la partida adreçada a atencions protocol·làries i representatives.

La CUP considera que s'ha de dur a terme una auditoria del deute municipal per establir quina part és legítima i quina il·legítima dels més de 13 milions d’euros que es preveuen pagar enguany només a entitats financeres (d'un deute total de més de 100 milions d'euros), rebla. "I mentrestant, fixar una moratòria d’aquest deute".

Davant la situació d’emergència social, aposta "per no pagar els interessos astronòmics i especulatius (3 milions i mig només per aquest any) d’aquest deute a les entitats coresponsables de l’extracció a les classes populars". I "exigim una transparència total en els comptes públics i de les societats anònimes municipals".

Promoure l’ús en programari lliure i estalviar llicències de pagament en programes privatius i acabar amb les bonificacions fiscals per a bancs i l’església en les ordenances fiscals són altres de les idees que s'aporten al debat.

"Si és cert que des de l’Ajuntament es pretén multar als bancs per les seves pràctiques d'especulació amb l'habitatge, hem de comptabilitzar aquestes partides de multes".

La Candidatura parla d'aclarir "la dubtosa venda d'accions de Mina, i remunicipalització de la gestió de l'aigua".

Des de la CUP de Terrassa proposem ampliar les partides de caràcter social i destinar-les a: polítiques efectives d’ocupació;
gratuïtat de les escoles bressol; realitzar polítiques d’accés a l’habitatge social, servei de bugaderia, menjador social i augment de les partides a centres de tarda i esplais diaris; augmentar la dotació en professionals del tercer sector; Facilitar l’activitat a aquelles entitats culturals que fomentin la cohesió social, així com dotar d’equipaments per l'auto-organització juvenil; promoure i desenvolupar el transport col·lectiu accessible; promoure dels horts urbans.