Àngels Margarit reestrena 'Capricis' al Mercat de les Flors

L'espectacle de la coreògrafa egarenca també es podrà veure a Terrassa

E.P
26 de febrer del 2014
Àngels Margarit i Francesc Casadesús, en l'acte de presentació de Capricis Foto: Europa Press

El Mercat dels Flors acollirà del 28 de febrer al 2 de març la reestrena de la peça 'Capricis' de la coreògrafa i ballarina egarenca Àngels Margarit. Ho fa sobre la base de '24 Capricci' de Niccolò Paganini (1782-1840), que ja es va presentar en el Festival Grec 2013, i que serà una versió exactament igual a la d'aquest festival. "Capricis" també es podrà veure a Terrassa. Serà el dia 27 d'abril al Centre Cultural a partir de les sis de la tarda. 

Durant 75 minuts, aquesta peça explicarà de nou amb la participació en directe del violinista Kai Gleusteen, amb la interpretació de la pròpia Margarit -que farà un solo-, i un total de 12 ballarins -que interpreten un nombre variable de capricis cadascun d'ells-, encara que tots ells es podran veure's junts sobre l'escenari. Segons ha dit, la il·luminació i la posada en escena tractarà d'amplificar el que ja es va veure al Grec: "Surt un espectacle molt variat i transparent", ha explicat en roda de premsa a Barcelona, on ha recordat que aquests capricis són originalment peces curtes de gran virtuosisme per a violí, i que a ella li han servit de guió dramàtic per a la seva proposta.

Margarit ha explicat que va seleccionar aquesta peça perquè hi ha alguna cosa "molt minimalista i seductor" en una variació de capricis des de molt seriosos fins a molt juganers, i que ella ha adaptat donant-hi una mirada molt contemporània. Ha assegurat que aquesta peça li permet treballar amb els intèrprets de forma fragmentada i després unir-los: "Per a mi la música és espai", ha explicat Margarit, que entén la interpretació de la música sobre la base dels cossos dels ballarins. L'egarenca hagués desitjat que aquesta peça estigués interpretada per 24 ballarins per visualitzar bé les notes del violí, per la qual cosa ha jugat molt amb la idea de música i espai, en un joc escènic amb aquesta partitura de la mà de 12 ballarins molt diferents i amb estils diversos, que, no obstant això, teixeixen una peça molt coral, alguna cosa que ha considerat un repte creatiu per a ella.

A més d'aquesta peça, Margarit aterra en el Mercat amb la peça educativa 'Origami' per a nens a partir de 5 anys, peça que ha reivindicat, i que estarà programada aquest març i que després girarà per l'estat espanyol, amb el mateix equip de quatre ballarins que la va dur a terme en 2002. El director del Mercat de les Flors, Francesc Casadesús, ha reivindicat que es tracta d'una peça molt interessant, i que una generació després d'haver-se vist, podria tenir "una altra vida", mentre que Margarit ha explicat que va jugar en aquest espectacle amb la idea de finestra, així com amb diferents materials.