Arxivat el cas d'un missatge contra els imams des d'un compte de PxC

No s'ha pogut provar l'autor del comentari en el qual s'instava a "una altra nit dels ganivets llargs contra els imants"

Europa Press
25 de febrer del 2014
Un jutjat de Terrassa ha arxivat la recerca sobre un comentari a la xarxa social Facebook, escrit en un compte amb la imatge de Plataforma per Catalunya de la ciutat, en el qual s'instava a emprendre "una altra nit dels ganivets llargs contra els imants" per no haver pogut provar qui va ser-ne l'autor.

Fonts judicials han explicat a Europa Press que el jutjat ha decidit arxivar el cas després de no poder distingir qui va fer el comentari d'entre els quatre perfils que tenien accés a aquest ordinador; malgrat haver fet aquest requeriment als responsables de Facebook, l'empresa no ha pogut establir-ho. El missatge feia una crida sobre la base de l'episodi dels assassinats polítics comeses pels nazis en l'estiu de 1934, per la qual cosa el jutge havia obert una recerca després d'una denúncia de Fiscalia, després que la plataforma SOS Racisme els hagués remès un escrit sobre els fets.

"Malnascuts, fills de puta tots els imants, necessiten una altra nit dels ganivets llargs, així s'acabaria el problema d'aquesta 'gentussa'", resava el text, que podria ser constitutiu d'un delicte de provocació a l'odi i un altre d'amenes a col·lectius, la pena dels quals oscil·la entre un i tres anys de presó. Segons aquestes fonts, l'expressió de "la nit de ganivets llargs" se sol utilitzar com un acte de venjança i, en aquest cas, expressa el desig que als imants els ocorri el mateix que a les víctimes polítiques dels nazis.

El llavors capdavanter del partit, Josep Anglada, en declaracions a Europa Press després de l'obertura de la recerca s'havia desmarcat del comentari i assegurat que la iniciativa d'escriure el comentari havia estat d'un militant al que, segons ell, el va instar al fet que "tanqués aquest compte de Facebook" que era usat amb el nom de PxC de Terrassa.