Ferrocarrils posa facilitats per dur turistes al mNACTEC de Terrassa

La Torre
24 de febrer del 2014
El Museu de la Ciència de la Tècnica acull l'exposició
El Museu de la Ciència de la Tècnica acull l'exposició
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, han presentat avui On anem?, una nova oferta de lleure associada a la xarxa d’FGC. Per visualitzar aquesta àmplia oferta turística i de lleure, FGC ha dissenyat un mapa on es destaquen de forma clara i entenedora els punts d’interès turístic i cultural que poden visitar els clients que viatgen amb les línies de Ferrocarrils.
 
Aquest projecte forma part del pla estratègic que està duent a terme FGC amb entitats i ajuntaments de la seva àrea d’influència, establint convenis i acords comercials per tal de crear vincles informatius i, si s’escau, bitllets combinats. Amb aquest producte FGC engloba sota una marca diferenciadora els diferents recursos per tal de:
  • Atraure una nova demanda de clients amb nous bitllets combinats (viatge + visita) i facilitar l’accés a llocs on no sempre es compta amb transport públic.
  • Establir acords institucionals per facilitar tarifes atractives i descomptes.
  • Establir acords amb operadors de bus per tal de facilitar l’accés al centres d’interès.
  • Contemplar tarifes especials per a grups escolars i centres d’ensenyament.
L’oferta associada a On anem? s’amplia avui amb la signatura de tres nous convenis amb l’Ajuntament d’Igualada, la Fundació Catalunya – La Pedrera i el Museu de la Tècnica de Manresa, juntament amb les empreses de transport Masats i Transbages. Els acords signats permeten la creació de nous bitllets combinats per arribar amb FGC a les estacions de destí, desplaçar-se amb autobús i visitar els museus de la Pell i del Traginer d’Igualada, el recinte del Món Sant Benet a Sant Fruitós de Bages i el Museu de la Tècnica de Manresa. D’altra banda, també s’ha signat un conveni amb l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt de promoció del municipi i del transport públic.
 
Aquests nous bitllets se sumen als ja existents actualment per visitar Catalunya en Miniatura, el mNACTEC (Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya), la Colònia Güell, el Museu Molí Paperer i l’Abric Romaní-Parc Prehistòric de Capellades.
 
En els propers mesos FGC tancarà acords amb diferents ajuntaments (Sant Vicenç dels Horts, Pallejà, Hospitalet, Martorell, Esparreguera, Masquefa) i entitats (Consorci del Parc de Collserola, Endesa, Fundació Catalunya – La Pedrera) amb la voluntat d’ampliar l’oferta turística de pels viatgers de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.
 
A més d’aquestes ofertes associades a les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia, la xarxa d’FGC porta els usuaris a altres llocs d’un gran interès turístic i cultural. Així, el Cremallera i funiculars de Montserrat permeten l’accés al Santuari; el Cremallera de Núria porta els esquiadors fins a l’estació de Vall de Núria; el Tren del Ciment inclou en el seu trajecte la visita al Museu del Ciment Asland de Castellar de n’Hug; i el Tren dels Llacs ofereix diferents opcions turístiques i de lleure com visitar la Casa Mauri i el Molí de l’Oli a La Pobla de Segur o les torres de l’antiga muralla i la basílica de la Mare de Déu de Valldeflors a Tremp.
 
L’oferta turística i de lleure d’FGC es completa amb l’oferta de la divisió de Turisme i Muntanya del Grup FGC, que gestiona i promociona diferents destinacions turístiques d’alta muntanya distribuïdes per tot Catalunya: des del Pirineu Oriental, amb destinacions com La Molina, Vall de Núria i Vallter 2000, al Pallars Sobirà amb Espot i Port Ainé.
 
 
Bitllets combinats actuals d’FGC
Combinat Catalunya en Miniatura: Inclou el viatge amb tren fins a Sant Vicenç dels Horts, el trasllat en bus de l’empresa Soler i Sauret fins a Torrelles de Llobregat i l’entrada al recinte de Catalunya en Miniatura per tal de gaudir del circuit de maquetes i de les 66 activitats d’aventura del Bosc Animat.
 
Combinat mNACTEC (Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya): Inclou el trajecte d’anada i de tornada des de qualsevol estació de la línia Barcelona - Vallès d’FGC i l’entrada al mNACTEC, on es podran descobrir alguns dels avenços tècnics, científics i industrials més importants de Catalunya.
 
Combinat Güell: Inclou un bitllet d’anada i de tornada de 2 zones, l’entrada a La Cripta de la Colònia Güell i una guia d’àudio. El bitllet es pot adquirir a les màquines expenedores de títols de transport de les estacions d’FGC de la corona 1 entre Pl. Espanya i Cornellà Riera i a les oficines de Turisme de Barcelona.
 
Combinat Molí Paperer: Inclou el trajecte d'anada i tornada fins a Capellades amb FGC, el trajecte d'anada i tornada amb autobús Montferri i l'entrada al Museu Molí Paperer de Capellades, un antic molí paperer del segle XVIII, anomenat “Molí de la Vila”. Al costat del Molí s’hi troba La Bassa; font natural d’on brolla un cabal de 12 milions de litres diaris, utilitzats com a energia per al funcionament dels 16 molins paperers que treballaven en aquesta zona.
 
Combinat Abric Romaní: Inclou el trajecte d'anada i tornada fins a Capellades amb FGC, el trajecte d'anada i tornada amb autobús Montferri i l'entrada a l’Abric Romaní – Parc Prehistòric de Capellades, una àrea amb un alt valor geològic i paisatgístic, així com també de gran vàlua arqueològica per la presència d’una vintena de jaciments arqueològics de diverses èpoques.
 
Combinat Museus Igualada: Inclou un bitllet d’anada i tornada a l’estació d’Igualada des de qualsevol punt de la línia Llobregat-Anoia d’FGC, un bitllet d’anada i tornada de Masats a la seva parada a l’entorn de les instal·lacions del Museu de la Pell i del Museu del Traginer des de l’estació d’FGC d’Igualada, un tiquet d’accés al Museu de la Pell i un tiquet d’accés al Museu del Traginer.
 
Combinat Igualada Arquitectònica: Inclou un bitllet d’anada i tornada a l’estació d’Igualada des de qualsevol punt de la línia Llobregat-Anoia d’FGC i un bitllet d’anada i tornada de TGO a les instal·lacions del cementiri nou d’Igualada.
 
Combinat Món Sant Benet: Inclou un bitllet d’anada i tornada a l’estació de Manresa Baixador des de qualsevol punt de la línia Llobregat-Anoia d’FGC, un bitllet d’anada i tornada amb Transbages des de l’estació de Manresa Baixador fins a les poblacions de Navarcles i/o Sant Fruitós de Bages i una entrada pel recinte de Món Sant Benet.
 
Combinat Museu de la Tècnica: Inclou un bitllet d’anada i tornada a l’estació de Manresa Alta des de qualsevol punt de la línia Llobregat-Anoia d’FGC i un tiquet d’accés a les dues exposicions permanents del Museu de la Tècnica de Manresa.
 
Totes les tarifes i condicions dels bitllets combinats es poden consultar al web d’FGC: www.fgc.cat.