Cecot ofereix ajut a les empreses per a que siguin més competitives

La Generalitat destina 160.000 euros a aquest programa que preveu fer una diagnosi de la situació econòmico-financera de 600 firmes

La Torre
22 de febrer del 2014
La Generalitat de Catalunya, a través de l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa, ACCIÓ, destina 160.000 euros al programa de Diagnosi i Acompanyament Financers per tal d’ajudar 600 empreses catalanes perquè aconsegueixin incrementar la seva competitivitat.
 
L’objectiu d’aquest programa, sense cost per a l’empresa, és impulsar les empreses catalanes mitjançant un nou servei de consultoria especialitzada que facilita la millora de la gestió financera, així com la cerca i obtenció de finançament en cas que sigui necessari.
 
Poden optar al programa de Diagnosi i Acompanyament Financers les empreses catalanes constituïdes (excloent els autònoms) i amb ànim de lucre, de qualsevol mida, que vulguin fer una diagnosi de la seva situació econòmico-financera i que no hagin sol·licitat aquest programa en convocatòries anteriors.
 
Tot i que el programa està gestionat per ACCIÓ, les sol·licituds són tramitades per cinc entitats col·laboradores homologades: PIMEC, CECOT, AEBALL, CIESC i el Centre Metal·lúrgic de Sabadell, que posen a disposició dels sol·licitants prop de 100 assessors especialitzats. Entitats i assessors disposen del nivell de coneixements financers i experiència en assessoria empresarial necessaris per donar un servei valuós a les empreses.
 
El programa consta de dues fases. A la primera, de diagnosi econòmica-financera, un assessor expert en finançament revisarà la documentació de l’empresa, en farà una diagnosi i proposarà mesures de millora. A la segona, d’acompanyament en recerca de finançament a les entitats financeres, el mateix assessor podrà donar suport en la posada en pràctica de les millores proposades i a la definició de l’estratègia adequada per aconseguir finançament. Aquesta segona fase es prestarà a les empreses que ho sol·licitin i que, per la seva situació, l’assessor consideri adequades.
 
La convocatòria del programa de Diagnosi i Acompanyament Financers es va obrir el novembre passat i, en principi, es podrà sol·licitar fins al 30 d’abril de 2014 o fins a l’exhauriment del pressupost. És possible però que es pugui mantenir oberta pel que resta de 2014. Durant els tres primers mesos, prop de 200 empreses catalanes ja han iniciat la primera fase.