El Consell Comarcal, «tranquil» per la investigació sobre Mercavallès

El cas es troba sota secret de sumari i està sent investigat pels Mossos

E.P.
19 de febrer del 2014
El gerent del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Lucio Villasol, ha assegurat que la institució està "tranquil·la" davant de la investigació judicial per les presumptes irregularitats en l'elecció i contractació de l'actual director de Mercavallès, José Manuel Piedrafita.

En declaracions a Europa Press, Villasol ha explicat que el consell està revisant la tramitació administrativa d'aquesta contractació, després que els Mossos d'Esquadra es personessin a la seu de l'organisme la setmana passada per requerir per ordre judicial l'expedient. Segons han informat a l'agència fonts judicials, el cas està sota secret de sumari i està sent investigat pels Mossos, tot i que encara no hi ha imputats, després d'una denúncia presentada pel responsable del bar de Mercavallès, que ha estat admesa a tràmit pel jutjat d'instrucció 1 de Terrassa.

En concret, la denúncia, a la qual també ha tingut accés La Torre, atribueix prevaricació, tràfic d'influències i desistiment de funcions a l'expresident del Consell Comarcal i actual segon tinent d'alcalde de Sant Quirze del Vallès, Antoni Rebolleda; a l'actual presidenta, Pepita Pedraza, i al conseller delegat de Mercavallès, Francisco Bustos. També implica el secretari, Juli Boadella; al gerent, Lucio Villasol, i l'exgerent i actual director de Serveis d'Empresa, Comerç i Consum de l'Ajuntament de Terrassa, Albert Planell; així com el propi director de Mercavallès, José Manuel Piedrafita, i a totes aquelles persones que puguin aparèixer com a coautores en el transcurs de la investigació.

Contractació 'a dit'
Segons exposa la denúncia, existeixen fundades sospites i indicis de que José Manuel Piedrafita va ser "elegit i contractat a dit" el 2007 com a director de Mercavallès, ja que no es van respectar els preceptes dels sistemes d'accés i els requisits que s'exigeixen. En aquest sentit, alerta que la relació entre Piedrafita i el Consell Comarcal va començar mitjançant assignació directa i es va prolongar en el temps fins a l'actualitat de manera interessada i partidista, i va ser el seu únic mèrit el de "posseïdor del carnet del PSC i el de mantenir una estreta relació amb persones que ostenten importants responsabilitats polítiques".

De fet, el denunciant -que manté una disputa pel que considera un abús d'autoritat i una persecució sistemàtica de Piedrafita- assegura que tant el gerent com el secretari del Consell Comarcal li van reconèixer en diverses reunions que la contractació del director de Mercavallès s'havia realitzat de manera "poc ortodoxa" i per mèrits polítics. Alhora, manté que el Consell Comarcal ha actuat com "una oficina de col·locació d'afins i militants del PSC", ja que, assegura, totes les persones que apareixen a l'escrit són militants o molt pròximes a la formació. De fet, afirma que les seves indagacions es van iniciar arran del 'cas Mercuri', en què es van investigar presumptes irregularitats al consorci de Feina i Promoció del Vallès Occidental i al de Residus, els dos del Consell Comarcal.