Oberta la convocatòria pel 33è Concurs BBVA de Dibuix Escolar

El certamen va dirigit a alumnes de primària en l'àmbit del dibuix i la il·lustració

La Torre
20 de febrer del 2014
La Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i BBVA han convocat el 33è Concurs BBVA de Dibuix Escolar, amb l’objectiu de servir d’estímul per desenvolupar les habilitats i capacitats dels alumnes de primària en l’àmbit del dibuix i la il·lustració, a la vegada que es fomenta el gust per la lectura. Els treballs premiats serviran per il·lustrar un nou llibre de la col·lecció “Concurs BBVA de Dibuix Escolar”.

Les escoles opten a un premi en funció dels reconeixements obtinguts pels seus alumnes, i per la tasca pedagògica realitzada. Les escoles que vulguin participar-hi, s’hi poden inscriure, així com descarregar les bases del concurs i els textos dels contes en què s’han d’inspirar els dibuixos, al web. El concurs està obert als alumnes de totes les escoles d’educació primària públiques, concertades i privades, així com les d’educació especial, de Catalunya. Hi ha dues categories: una, pels cursos de 1r, 2n i 3r de primària, i l’altra, pels cursos de 4t, 5è i 6è. Cada escola ha de seleccionar els dibuixos efectuats pels seus alumnes a fi de presentar a concurs un total de 12 il·lustracions, 6 per cada categoria, una per a cadascun dels contes seleccionats.

Les escoles han de lliurar els treballs a concurs a qualsevol oficina del BBVA abans del proper 4 d’abril, adjuntant-hi el full d’inscripció que també es poden descarregar del web.

Sis contes de catalans universals
Per aquesta edició, l’Editorial Mediterrània ha cedit els textos de sis contes de catalans universals il·lustrats per Pilarín Bayés.

Els sis contes seleccionats han estat:
• “Petita història de Pau Casals” , basada en la vida de Pau Casals, d'Albert Gumí 
• “Petita història de Dalí”, basada en la vida de Dalí, escrita per Virgínia Palomo
• “Petita història de Gaudí”, basada en la vida de Gaudí, escrita per Fina Duran
• “Petita història de Joan Miró”, basada en la vida de Joan Miró, escrita per Fina Duran
• “Petita història de Charlie Rivel”, basada en la vida de Charlie Rivel, de Josep Puigjaner
• “Petita història de Josep M. Subirachs”, basada en la vida de Josep M. Subirachs, escrita per Maite Sarró.

En aquesta edició, el jurat estarà composat per un representant de la Fundació Escola Municipal d’Arts i Oficis d’Olesa de Montserrat, un representant de l’Escola d’Art d’Olot, un representant de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona, un representant de l’Escola Municipal d’Art de Terrassa, un representant de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i un representant del BBVA.

Lliurament de premis i exposició
El dissabte 31 de maig de 2014, a les dotze del migdia, tindrà lloc l’acte de lliurament dels premis als escolars guanyadors al Centre Cultural Terrassa, de la Fundació Antiga Caixa Terrassa; equipament que col·labora en l’organització del concurs des de la seva creació fa més de 32 anys. Entre els dies 30 de maig i 2 de juny els dibuixos guanyadors seran exposats al públic en una mostra al vestíbul del Centre Cultural Terrassa (Rambla d’Ègara, 340 de Terrassa). Està previst que tant els dibuixos guanyadors com els presentats siguin exposats en altres equipaments del BBVA durant l’any.