Un jardí a Matadepera per a la Comtessa Ermessenda

Va ser dona governant més influent de la història lligada al Monestir de Sant Llorenç

La Torre
07 de març del 2014
Coincidint amb el Dia Internacional de la Dona Treballadora i encara amb els darrers embats de la celebració del Mil·lenari de Matadepera, l’Ajuntament de Matadepera i Dones d’Avui de Matadepera inauguraran aquest dissabte 8 de març a les 12 del migdia, un monument dedicat a la Comtessa Ermessenda, la dona governant més influent de la nostra història lligada al Monestir de Sant Llorenç del Munt i al naixement de Matadepera, informa Matadepera.cat.

L’acte tindrà lloc a l’anomenat “Jardí de l’Ermessenda”, situat al costat de la rotonda de l’entrada de Matadepera per la Carretera de Sabadell. L’acte inclourà una interpretació musical del Quintet Mompou, unes paraules del Regidor de Cultura Marcel Sayol i de la presidenta de DAMA, Montserrat Santamaria, la inauguració del monument a càrrec de l’Alcaldessa Mireia Solsona, i la interpretació musical pel Quintet Mompou de la peça “DAMA”, creada expressament per Cristina Ballbè.

En la construcció del monument també hi ha intervingut Teresa Capella (disseny), Carmina Puig (redacció del recordatori), Salvador Farrés (confecció del monument), i Carme Serrat i Germà Català (rètol històric i ceràmica).

La idea de erigir un monument a la Comtesa Ermessenda arrenca de l’any 2003, quan DAMA va fer un estudi del nomenclàtor de Matadepera, constatant la pràctica majoria de noms masculins respecte als femenins en relació a la geografia local, a la natura, al santoral i persones il·lustres, i proposant al consistori la incorporació de noms femenins vinculats a la història del poble. I de les diverses propostes presentades, el més votat va ser el d’Ermessenda.