Investiguen presumptes irregularitats al Consell Comarcal

Antonio Ramírez, propietari del bar ubicat al costat de Mercavallès, va presentar una denúncia sobre una possible contractació irregular

La Torre
18 de febrer del 2014
El passat dijous, els Mossos d'Esquadra es van personar a la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental demanant tota la documentació relativa a la contractació del director de Mercavallès, J. M. Piedrafita. El 28 de gener, Antonio Ramírez, propietari del bar restaurant ubicat al costat de l'equipament, va presentar una denúncia sobre una possible contractació irregular en el Jutjat de Terrassa, que ara ha estat admesa a tràmit (diligències prèvies 278/2014) pel Jutjat d'Instrucció número 1. El denunciant formulava la petició en base als delictes de prevaricació, tràfic d'influències i deixadesa de funcions.

En la denuncia però, no només hi consta l'actual director sinó també acusa dels mateixos delictes l'expresident del Consell Comarcal, Antoni Rebolleda, actualment segon tinent d'alcalde de Sant Quirze del Vallès; la presidenta de l'organisme Pepita Pedraza, així com el conseller comarcal i conseller delegat de Mercavallés, Francisco Bustos. Igualment, també són acusats el secretari Juli Boadella, el gerent Lucio Villasol, l'exgerent Albert Planell, el proi Piedrafita i "totes aquelles persones que durant el transcurs de la investigació puguin aparèixer com a coautors, bé per acció o bé per omissió".

C's demana explicacions
Els primers ha preguntar què ha passat amb Mercavallès ha estat Ciutadans Terrassa. El subsecretari d'acció política de Ciutadans (C’s) i responsable de comunicació de l'agrupació local, Javier González, ha exigit al PSC i al seu actual líder i ex alcalde de Terrassa, Pere Navarro, que aclareixi "les presumptes irregularitats en el Consell Comarcal del Vallès Occidental.

González ha demanat que s'esclareixi “quin és la situació laboral del director i la seva relació amb els germans Bustos, tots dos imputats per corrupció en el "Cas Mercuri". González ha manifestat que “el que passa amb el consell és producte del clientalisme i el servilisme amb què els polítics de sempre han hipotecat el futur de tots, amb l'únic propòsit de mantenir-se en el poder" i ha expressat la voluntat de C’s “de simplificar els nivells de l'administració per eliminar els centenars de càrrecs de confiança i organismes públics que només treballen pels interessos d'alguns polítics en decadència, i condemna als ciutadans a sufragar els seus elevats costos".