Obres a la depuradora de Can Coromines de Viladecavalls

El govern invertirà 10 mil euros per fer diverses intervencions de sanejament a les instal·lacions

La Torre
11 de febrer del 2014
Davant la necessitat de corregir l’estat que presenta actualment l'equip de depuració de Can Coromines "derivat de les carències de manteniment i explotació", el govern de Viladecavalls ha iniciat un seguit de tasques per tal de millorar i poder garantir el servei.

Aquest projecte consta de diverses fases en les quals s'efectuaran (entre d'altres) les següents actuacions: manteniment preventiu de les instal·lacions, neteja i posada en marxa d’algunes bombes en mal estat, anàlisis de paràmetres, reparacions d'equips malmesos, així com diverses millores estructurals de l'equipament i accessos.

Aquesta instal·lació, actualment dóna servei de sanejament de l'aigua al sector de Can Coromines i una part de les Carenes de Can Turu. La inversió inicial de les millores ascendeix a més de 10.000 euros. La consecució d'aquestes millores permetrà garantir un servei públic de qualitat en la gestió del cicle integral de l'aigua, que inclou des de la seva captació fins a la seva depuració.

Des de l'equip de govern alerta també que un dels problemes als quals s’ha de fer front per garantir el funcionament de la depuradora, és l’abocament al sistema de clavegueram de les tovalloletes higièniques que són utilitzades en substitució del paper higiènic. L'executiu recorda que aquestes tovalloletes no es degraden i malmeten els equips de bombeig.