CiU i ERC negocien al Parlament la regulació del cànnabis

Una moció dels republicans que insta al Govern a tancar en quatre mesos la regularització legal del sector es debatrà dijous a la cambra

Q.Sallés
11 de febrer del 2014
576_1328689468_porro_1
576_1328689468_porro_1
Un home assaboreix el cànnabis. Foto: Adrià Costa

En plena voràgine de detencions per plantacions de marihuana a tot Catalunya, el Parlament de Catalunya debatrà aquesta setmana sobre la regulació del cànnabis. A través d'una moció d'ERC, defensada per la diputada Gemma Calvet, es busca fixar un termini de quatre mesos per tal de regular  les associacions de cànnabis per afavorir-ne el control i evitar el tràfic d'aquesta substància i les organitzacions criminals que s'hi relacionen.

De moment, CiU i ERC continuen negociant per consensuar un text que s'adopti a les passes donades fins ara pel departament de Salut.  De fet, aquest dilluns a la tarda a la reunió habitual entre les dues formacions i Govern va servir per comprometre's a consensuar aquesta moció que busca posar els punts sobre les is en una qüestió recurrent en el debat social de Catalunya. La idea és tancar un text amb el màxim suport de forces parlamentàries abans de dijous.

Més informació