La multa de 6 mil euros a Mútua Terrassa, «una presa de pèl»

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Publica de Terrassa critica la sanció "mínima" imposada per Salut pel cas Villarán

La Torre
09 de febrer del 2014

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Publica de Terrassa considera una "presa de pèl", la sanció que li imposa el Departament de Salut a Mútua Terrassa, pel cas  Justiniano Villaran; una sanció de 6.000 euros per una intervenció quirúrgica via privada, quan "es podía haver efectuat per la sanitat pública tal i com reclamava el pacient".

Per l'entitat el Departament de Salut vol tancar el cas "amb una multa administrativa de quantia mínima, deixant sense sanció al Dr. Maestro de Leon, tot i que té a més del cas Villaran, el de la Càndida Flores i altres casos que estan aflorant". La Plataforma lamenta que el departament no es pregunti "si això és una pràctica habitual tolerada per Mútua Terrassa, si és un cas aïllat o s’utilitza amb més freqüència la porta d’entrada de l’Hospital o d'atenció primària per conduir clients a la sanitat privada i fer que re-paguin el que haurien de tenir per dret: una sanitat pública, universal i de qualitat". 

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Publica de Terrassa reclama "transparència. No acceptem que els diners provinents de la Generalitat i per tant dels nostres impostos siguin utilitzats per fer negoci" i afegeixen "no acceptem que, per la força dels fets, els que paguin més, utilitzant els mateixos quiròfans i instal·lacions, nodrides amb els diners de la sanitat publica, passin per davant de la resta dels usuaris de la sanitat pública".
 

ICV critica la multa "irrisòria" a Mútua pel cas Villarán