Mas defensa a Terrassa una taxa als operadors de telecomunicacions

E.P.
07 de febrer del 2014
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i el president Artur Mas Foto: E.P.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat aquest divendres que el Parlament instauri al llarg d'aquest 2014 una taxa als operadors de telecomunicacions que permeti finançar el sector de l'audiovisual i el del cinema a Catalunya.

En l'acte d'inauguració del nou màster en cinema que engega l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (Escac), situada a Terrassa, Mas ha assegurat que tot el que es recapti mitjançant aquesta nova taxa "anirà directament i de forma finalista al sector del cinema". Ha assegurat que, si no es crea aquesta figura impositiva, no hi haurà recursos econòmics per al sector audiovisual, per la qual cosa ha demanat el suport dels grups parlamentaris a aquesta iniciativa.

Mas ha destacat que, encara que la mesura compti amb detractors, el Govern està plenament compromès a engegar-la: "Nosaltres posarem la cara" per aconseguir-ho, ha agregat. Amb aquesta mesura, la Generalitat pretén fer realitat el desig d'un major suport al cinema que demanda el sector, i que aquesta setmana va tornar a expressar aprofitant la gala de lliurament dels premis Gaudí.

El president ha subratllat l'alt nivell que té el sector audiovisual a Catalunya: "Es fan bones produccions a Catalunya i en moltes d'elles hi ha gent que ni tan sols cobra". Ha afirmat que al cinema i en d'altres àmbits de la cultura, com les arts escèniques, la literatura i les arts plàstiques, Catalunya compta amb el suficient talent per ser un referent a nivell "mediterrani, europeu i internacional", malgrat el seu petit pes demogràfic. Ha lamentat que les polítiques financeres del Govern estatal posa a la Generalitat en una situació difícil, però ha assegurat que el Govern està fent un gran esforç per donar suport a les indústries culturals catalanes, que empren a més gent ara que en l'inici de la crisi.