Els turistes que venen a Terrassa es gasten 51 euros al dia

El tram d'edat més habitual dels visitants és de 45 a 64 anys, procedeixen bàsicament de Catalunya, tenen com a motivació les vacances i fan una valoració de l'estada de 4,48 sobre 5

La Torre
06 de febrer del 2014
Desenes de persones van passejar-se per la teulada del Museu
Desenes de persones van passejar-se per la teulada del Museu | N.S.
Desenes de persones passejant-se per la teulada del Museu Foto: N.S.

El Diputat de Turisme de la Diputació Ramon Riera també ha donat a conèixer els resultats de l ' Enquesta de Caracterització de Turistes i Excursionistes (EDDETUR) a la ciutat de Terrassa , un projecte liderat pel LABturisme i que enguany arriba a la seva segona edició. Riera ha recordat, durant la presentació, que «aquestes enquestes també serveixen per complir amb un dels criteris del projecte SICTED, ja que les destinacions amb aquesta acreditació requereixen passar-les».

De les dades presentades, destaca el fet que el tram d'edat més habitual dels visitants és de 45 a 64 anys, procedeixen bàsicament de Catalunya, tenen com a motivació principal les vacances, fan una valoració global de l'estada de 4,48 sobre 5, realitzen una despesa mitjana per persona i dia de 51,31 euros, i el 99% recomanarien aquesta destinació.

10 empreses i serveis turístics del Vallès Occidental (tres de Terrassa i una de Matadepera) han renovat el 2013 el distintiu de qualitat SICTED . El diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Ramon Riera, els ha lliurat avui a la seu del Consell Comarcal, acompanyat de la presidenta del Consorci de Turisme del Vallès Occidental, Olga Olivé, el vicepresident del Consorci i regidor de Comerç i Turisme de Sabadell, Carles Bosch, i la vicepresidenta del Consorci i regidora de Turisme de Terrassa, Teresa Casals. El mateix acte ha servit per presentar els resultats de l'enquesta EDDETUR de la ciutat de Terrassa.

l 2013 es va implantar per primera vegada el SICTED a la comarca del Vallès Occidental, i entre les 10 empreses i serveis turístics distingits hi ha hotels (3), palaus de congressos (2), museus (2), oficines de turisme (2) i espais naturals protegits (1).

Turisme de la Diputació de Barcelona, juntament amb la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona, són els ens responsables de la coordinació i el finançament que comporta la implantació a la demarcació del SICTED, promogut per Turespaña i la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP).

13 destinacions de la província de Barcelona s'han distingit o han revalidat la seva distinció pel seu compromís amb la qualitat turística el mes desembre de 2013, amb un total de 414 empreses i serveis distingits, en el 8è any d'implantació del SICTED a la demarcació.

Actualment hi ha 175 destinacions a l'Estat que ha implantat el SICTED, amb un total de 4.228 empreses i serveis distingits (2013). A Catalunya s'han distingit (2013) un total de 471 empreses i serveis; això suposa que a la demarcació de Barcelona hi ha un 9,79% del total de distingits de l'Estat espanyol i un 87,9% del total de distingits de Catalunya, que és la destinació amb el nombre més alt de distingits.