Telegram, nou aspirant per desbancar Whatsapp

L'aplicació, gratuïta i lliure, es presenta com més segura i ràpida que la competència

Jordi Masachs/Canal Digital
05 de febrer del 2014


Es presenta un nou pretendent entre les aplicacions de missatgeria instantània per a mòbils, un àmbit dominat per l'omnipresent WhatsApp. S'anomena Telegram, i s'afegeix a Line, Hangouts, Viber, Snapchat o Facebook Messenger a la llarga llista d'alternatives a WhatsApp. En les seves credencials, però, hi trobem algunes característiques interessants que val la pena esmentar.

Telegram es ven com una alternativa més ràpida que WhatsApp. La seguretat també sembla un punt fort de Telegram: els nostres missatges es guarden en els servidors de la companyia de forma xifrada, i fins i tot podem fer servir un mètode pel qual els missatges es guarden en els dos mòbils connectats i al cap d'un temps a establir s'eliminen.

Un altre punt a destacar de Telegram és que és gratuïta i lliure. Gratuïta perquè val 0€ descarregar-la i no té cap cost addicional. I lliure perquè es tracta de programari lliure: el seu codi font està disponible per a tothom i els desenvolupadors posen a disposició de la comunitat una API per als programadors. Tampoc té publicitat.

Altres diferències a comentar són la utilització del 
doble check en els missatges (WhatsApp mostra quan el destinatari el rep, Telegram quan obre la conversa), el nombre més gran de persones dins un grup (200 Telegram, 50 WhatsApp) o l'existència d'una versió d'escriptori (característica llargament reclamada a Whatsapp). Telegram, per contra, no permet missatges de veu ni està disponible en català, de moment.

Podeu trobar més informació al web geeks.cat, que ha escrit sobre Telegram aquí i aquí.

També podeu visitar el web de Telegram fent clic aquí.

I al programa 194 de mossegalapoma també en parlen: escolteu-lo fent clic aquí.