Modificació de les tarifes del servei d'aigua de Matadepera

Les altes tindran un criteri més coherent i atendran paràmetres segons el consum

La Torre
01 de febrer del 2014
El ple de l’Ajuntament de Matadepera va acordar la modificació de les altes de les tarifes del servei d'aigua. El regidor d’Economia i Hisenda Carles Iribarren va comentar que fins ara, les altes d’aigua seguien un criteri geogràfic, amb 525 euros aplicables pel casc urbà, i 810 euros per a la resta del municipi. “A partir del proper mes de febrer”, va comentar, “les altes d’aigua tindran un criteri més coherent i atendran paràmetres segons el consum”.

Així, s’establiran quatre models, s'explica a Matadepera.cat: un primer, que serà el que s’aplicarà per aquelles vivendes que tinguin fins a 1 litre per segon. Aquí entrarien la majoria dels habitatges del centre amb una mitjana de quatre components. La tarifa a aplicar serà de 390 €uros.

El segon inclourà entre 1 i 1’5 litres per segon, aplicable a un tipus de vivenda unifamiliar entre 4-5 components i amb una petita superfície de jardí. Aquí l’alta tindrà un cost de 525 €uros. La resta de models que s’aplicaran seran aquells que tinguin entre 1’5 i 2 litres per segon (790 €uros), i més de 2 litres per segon (890 €uros).

Iribarren va comentar que “aquestes tarifes es fan en la línia d’altres municipis de la comarca, i en el nostre cas, revisant alguns trams a la baixa”.

El punt va ser aprovat amb els vots a favor de Convergència i Unió, Solidaritat i Esquerra Republicana, i l’abstenció del Partit Popular, que va posar objeccions als preus d’algun tram.