Ballart celebra 'amb prudència' la gratuïtat del peatge de Les Fonts

L'alcalde de Terrassa afirma que amb l'aprovació de la mesura s'acaba amb el "greuge" que patia la ciutat i el territori

La Torre
30 de gener del 2014
#novullpagar a les Fonts Foto: J.M.Oller

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, s’ha mostrat safisfet, però també prudent, davant l’aprovació del restabliment de la gratuïtat del peatge de Les Fonts per al sistema urbà de Terrassa. La Comissió de Territori i Sostenibilitat va aprovar aquest dimecres una proposta de resolució del PSC que insta el Govern de la Generalitat a incloure aquest peatge al Pla d’homogeneïtzació de peatges que va aprovar el passat octubre. La proposta va comptar amb els vots favorables de tots els grups excepte CiU.

Per a Jordi Ballart, "aquesta és una mesura de justícia, que posa fi al greuge que Terrassa i la seva àrea han hagut de patir els darrers dos anys arran la derogació del sistema de descomptes que va establir l’anterior govern". L’alcalde ha expressat també la seva convicció que "el restabliment de la gratuïtat tindrà un impacte directe molt positiu en la mobilitat i en la seguretat, i l’impacte ambiental serà també notable", fent referència al fet que per evitar el peatge, molts vehicles, sobretot camions, utilitzen vies alternatives com la BP-1503 (carretera de Rubí), fins al punt que passen més vehicles per aquesta carretera que per la mateixa autopista.

Ballart, però, s’ha mostrat també prudent i ha dit que "caldrà veure com s’integra el cas de Les Fonts en el Pla d’homogeneïtzació i com s’aplica a la pràctica la gratuïtat" i ha recordat que la proposta dóna al Govern un mes de termini per a fer efectiva la integració. Ballart ha recordat també que la reivindicació de la gratuïtat no era exclusiva de l’Ajuntament, sinó del conjunt de la societat, i que en diferents ocasions les principals entitats han compartit amb el Consistori declaracions o peticions al Govern. Per això l’aprovació d’aquesta proposta és, en paraules de l’alcalde, "una gran notícia per a tots els terrassencs i els agents socioeconòmics de la ciutat, que no ens hem rendit per reclamar la supressió d'aquest peatge discriminatori".