Cristians, musulmans, evangèlics i bahà'í, junts a Terrassa

Arriba la segona Ruta Interconfessional per la ciutat

La Torre
01 de febrer del 2014
Amb motiu de la Setmana de l’Harmonia Interconfessional, instituïda per l’ONU per a ser celebrada cada any entre l’1 i el 7 de febrer, el Consell Interreligiós de Terrassa convida a totes les comunitats religioses i al públic en general a compartir, amb un esperit d’amor i bona voluntat, una tarda de visita a quatre centres de culte de les confessions representades en el Consell (L’Arxiprestat de Terrassa, com a expressió de l’església catòlica a la ciutat, la Comunitat Musulmana de Terrassa, la Comunitat Bahá’í de Terrassa i les Esglésies del Consell Evangèlic de Catalunya).

Per 2 euros per participant, el trajecte es podrà fer en autocar.

Aquesta serà la ruta:

• 16.00 h. Trobada a la Parròquia Mare de Déu del Carme – Av Abat Marcet, cantonada C/ Independència

• 17.00 h. Oratori-Mesquita, comunitat musulmana – C/ Dr. Pearson, 149.

• 18.00 h. Centre Bahá'í - C/ Hoquei, 161.

• 19.00 h. Església Evangèlica Unida – Avinguda de Béjar. 299.


A cada un dels quatre centres de culte es repetirà el mateix ordre:

• Benvinguda de part del representant o institució representant de la comunitat visitada.

• Una presentació musical, d’acord amb els costums i tradició de cada comunitat.

• Un petit espai informal de convivència on poder compartir entre tots els assistents.

A la darrera aturada, a l’Església Evangèlica Unida, després de l’espai de convivència hi haurà un

En el marc dels objectius del Consell Interreligiós de Terrassa, és a dir, treballar per garantir la cohesió social entre la pluralitat de creences presents avui dia a la ciutat, amb aquesta activitat, que enguany és la segona que el Consell celebra a Terrassa.

Objectius:

1. Obrir les portes dels centres de culte de les confessions representats en el Consell Interreligiós de Terrassa a persones de diferents confessions religioses, veïnat i públic en

2. Motivar els membres d’aquestes comunitats a visitar, amb el mateix esperit d’acostament i bona voluntat, altres centres de culte de la ciutat i compartir una tarda de presentacions musicals segons cada tradició.

3. Motivar amb aquest acostament el coneixement i respecte mutus.


El Consell Interreligiós de Terrassa neix l’any 2010 de la pròpia iniciativa dels representants de les pròpies confessions religioses amb la pretensió d’esdevenir un espai de reflexió i decisió sobre tot el ventall de propostes, conflictes i debats socials que puguin sorgir a la ciutat sobre aspectes de religió. L’Ajuntament de Terrassa n’és valedor, en donar suport a la iniciativa amb la signatura de l’alcalde, Pere Navarro, com a fedatari de l’acord.

Conscients de la diversitat religiosa actual a la ciutat, els signants pretenen, des del seu inici, aportar el seu gra de sorra a la cohesió social, facilitar la tasca de l’administració en el seu projecte de manteniment de la pau social, al mateix temps que obrir la porta a la col·laboració entre les diferents confessions, tant per conèixer-se com per treballar plegats.