Avís per nevades a cotes baixes al sud i centre de Catalunya

La Mola podria ser un dels punts que s'enfarinés

S.F.
29 de gener del 2014
La previsió de nevades en cotes a partir de 500 metres continua a les comarques de l'interior de Tarragona i les Terres de l'Ebre. A partir d'aquesta tarda però, també podrien arribar a la Catalunya Central, a les comarques de l'Anoia i el Bages. No es descarta que caigui alguna volva al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i una enfarinada a l zona més alta, a La Mola i al monestir benedictí.

En aquests territoris es preveuen gruixos de fins a dos centímetres , i la prealerta del pla Neucat continua activada. Un altre preavís que Protecció Civil té activat és el pla Inuncat, ja que a partir de la pròxima matinada i demà dijous s'esperen onades de fins a 2,5 metres a l'Alt i Baix Empordà, sobretot al nord del Cap de Creus i Begur.

En aquests moments, el Servei Català de trànsit anuncia que ja hi ha dues carreteres afectades per la neu, com és la C-28, que està tallada entre Vaquèira i la Peülla (port de la Bonaigua) per risc d'allaus. La circulació també es troba interrompuda a la BV-4024, entre Bagà i Coll de Pal per neu.