El Terrassa FC retén els tres punts davant el Figueres

Els jugadors de Miki Carrillo, poc inspirats, treuen profit de les poques ocasions de gol per endur-se la victòria per 2 a 1

Lluïsa Tarrida
26 de gener del 2014
El partit no ha tingut un clar dominador però el Terrassa FC ha estat una mica més incisiu Foto: Lluïsa Tarrida

Partit ensopit tot i algunes jugades polèmiques el que s'ha viscut a l'Estadi Olímpic de Terrassa aquest diumenge. En un partit corresponent a la jornada 22 de la Tercera Divisió grup V, el Terrassa FC ha pogut retenir els tres punts davant de la UE Figueres per un ajustat 2 a 1.

El que es preveia un partit emocionant entre dos rivals que lluiten per estar a la zona de play-off ha acabat sent un enfrontament de pilota llarga i contratacs amb poc encert i molts nervis. Els primers quinze minuts han estat de clar domini egarenc tot i que sense generar ocasions de perill a l'àrea defensada per Ureña. El minut 16, una obstrucció sobre Gallar dins de l'àrea rival ha alçat els primers crits del públic en contra de l'actuació de l'àrbitre Jose Antonio Salas. El col·legiat ha estat molt discutit pels terrassencs, així com també han patit diverses escridassades els seus assistents.

Cinc minuts després de la primera jugada polèmica, una jugada a priori sense gaire perill s'ha acabat convertint en el primer gol de la tarda. Marc Vilajosana s'ha trobat enmig del defensa i el porter lluitant per una pilota àrea. Un cop baixada a terra, els dos jugadors figuerencs no s'han entès i Ureña ha acabat tombant el jove egarenc dins l'àrea. El penal ha estat llançat per Jaime -avui lluint el braçalet de capità- que amb un xut fort i ajustat a la creueta ha situat l'1 a 0 al marcador.

El minut 24 ha arribat la primera jugada perillosa del Figueres a càrrec de Bernat, el jugador més incisiu dels rivals. El 7 de la Unió Esportiva s'ha escapolit dels seus defensors i ja dins l'àrea ha connectat un xut que ha sortit desviat per ben poc. Deu minuts després, ha tornat a ser protagonista d'una jugada similar: en una pilota àrea es desempallega de la defensa del Terrassa FC, i engalta un bon xut que també surt fregant el pal. Bernat ha estat decisiu en l'empat a 1 del Figueres. Ha estat una jugada individual seva que ha provocat que Ortega, veient-se superat, estirés la mà per intentar aturar-lo creant una pena màxima que ha estat discutida pel públic. El gol ha estat obra de Moñino. I amb l'1 a 1 s'ha arribat a la mitja part.

La UE Figueres ha aconseguit el seu únic gol de penal Foto: L. T.

Dos canvis revolucionaris
La segona part ha començat moguda. Al minut 4, un xut enverinat de Moñino gairebé sorprèn Ortega. Poc després, el defensa del Figueres Fageda s'ha llançat a terra davant la presència del davanter egarenc i ha estat aleshores quan ha tocat la pilota amb les mans. L'àrbitre ha considerat que eren involuntàries i ha deixat seguir el joc. Un minut després, Vilajosana ha protestat una possible agafada de samarreta dins de l'àrea visitant que tampoc ha estat sancionada amb la pena màxima.

Al quart d'hora, Carrillo ha decidit fer un doble canvi, i la jugada li ha sortit rodona perquè els dos homes que han entrat, Isaac i Pedro, han estat els dos protagonistes del gol de la victòria del Terrassa FC. Un xut sec de Isaac Maldonado ha provocat que el porter l'hagués de refusar com pogués amb la sort que la pilota ha anat a parar als peus de García que sense dubtar-ho ni un moment ha engaltat un fort xut que ha perforat la xarxa.

Amb el 2 a 1 al marcador el Terrassa FC ha afluixat i s'ha limitat a defensar-se i intentar aprofitar les jugades de contraatac. En un joc que s'ha tornat ensopit i poc dinàmic, el Figueres ha intentat tenir el control de la pilota i acostar-se a l'àrea egarenca però les combinacions mai acabaven fructificant. Els últims 20 minuts han estat per oblidar per part dels dos conjunts que no s'han acabat de trobar còmodes al camp.

Amb aquesta victòria els terrassencs sumen 38 punts i continuen situats a la sisena plaça de la taula, encapçalada per l'Europa -que només ha aconseguit un empat davant del Gavà- amb 44 punts. Així doncs, els egarencs estan a dos llocs i a només dos punts de la zona de play-off. La setmana vinent, els de Miki Carrillo viatgen fins a Ascó en un partit que es preveu complicat ja que l'equip riberenc és segon amb 42 punts.