Eric Riba i Sílvia Gibert són els millors grimpaires

Els participants havien de pujar 15 metres del Pi de Sant Sebastià de Matadepera

J.M.O.
25 de gener del 2014

Eric Riba i Sílvia Gibert han guanyat el Concurs de Grimpaires que s'ha celebrat aquest matí-tarda de dissabte a la plaça de Cal Baldiró. L'arbre té 19 metres d'alçada, tot i que entre les branques i la part soterrada per falcar-lo deixava una pujada neta de 15 metres, com explicaven avui els organitzadors. Era molt i molt gruixut, el que dificultava la tasca. La grimpada s'ha fet enmig d'una jornada plena de boira.

A la categoria absoluta masculina, el guanyador ha estat Eric Riba, que ha arribat al capdamunt del Pi de Sant Sebastià en 49". El segon lloc, però molt lluny, ha estat per Ramon Cortadellas  (57"); i el tercer per David Velasco (59").

En categoria femenina, la guanyadora ha estat Sílvia Gibert (2'37"), seguida de Núria Nieto (3'15") i Montse Mollet (3'33").

La Grimpada d'aquest any també ha comptat amb dues categories més per als més joves, que han comptat amb una participació més aviat baixa. En 10 a 12 anys, amb el pernil a 8 metres d'alçada, la classificació l'ha encapçalat Àlex Fernández (14" i 28 dècimes), seguit de Maria Amat (14" i 31 dècimes) i Xavi Vinyals, amb 18". En la categoria de 13 a 15 anys, amb el pernil a 11 metres, el vencedor ha estat Eric Margarit, amb 1'31", que ha estat l'únic participant.

Les festes de Sant Sebastià continuen. A partir de les 4, Baixada de Vehicles Sense Motor i Jocs Infantils Populars a la Plaça de Cal Baldiró; a 2/4 de 6, Cafè Concert de Sant Sebastià al Pavelló; i a les 6, Scrabble al Casal de la Gent Gran.

Finalment, a la nit, a les 11, Ball de Sant Sebastià al Pavelló, i a les 2 de la matinada, Gran Batalla de Punxadiscos del poble, també al Pavelló.