El jutge cita les víctimes dels joves que coaccionaven gais

El passat desembre els Mossos van detenir cinc vallesans acusats dels delictes de provocació a la discriminació per motius homòfobs

Redacció/Europa Press
24 de gener del 2014
Imatge d'un dels vídeos enregistrats al Vallès Oriental. Foto: Youtube

El Jutjat d'Instrucció 4 de Granollers ha citat perquè declarin el divendres 11 d'abril les víctimes dels integrants del Projecte Pilla-Pilla, que es dedicava a concertar trobades amb homosexuals per coaccionar-los i difondre'l per internet. Segons han explicat a Europa Press fonts judicials, el jutge ha incoat diligències prèvies per aquest cas, en què han estat detinguts cinc membres del grup, i ha citat els perjudicats, la xifra dels quals no ha transcendit, perquè declarin sobre les vexacions sofertes. Al desembre com a mínim dues de les víctimes els va denunciar. Una va acudir al jutjat de guàrdia de Terrassa per denunciar que el van coaccionar el 7 de desembre a Granollers; va intentar fugir així que va començar les vexacions, però el van agafar. Algú que passava pels voltants va veure l'escena i va avisar els Mossos, que van prendre declaració a la víctima i a tres dels joves del projecte Pilla-Pilla.

Els Mossos d'Esquadra van detenir cinc persones -d'entre 19 i 24 anys i de les Franqueses del Vallès- i van imputar un menor en aquest cas a finals de l'any passat, i van donar per desarticulat aquest grup, en espera d'localitzar una setena persona en parador desconegut. La policia catalana els imputa dels delictes de provocació a la discriminació per motius homòfobs, contra la integritat moral i coaccions.

El Projecte Pilla-Pilla és un grup de nova creació que contactava amb homosexuals mitjançant diversos xats fent-se passar per menors, i servien per concretar una cita en un lloc discret i escollit pels membres. Una vegada es realitzava la trobada, un grup de persones retenia i coaccionava la víctima, obligant-la a facilitar dades personals i a respondre diferents qüestions sobre la seva condició sexual.

Les imatges que els membres del grup gravaven amb una càmera de vídeo eren publicades després en els seus perfils de Facebook i en la seva pàgina web. La investigació va començar a principis de desembre quan els Mossos, al costat de la Policia Local de Les Franqueses, van detectar l'existència del grup a Internet, i van comprovar que en molts aspectes era un clar reflex dels neonazis russos 'Occupy Pedofilya'.

El líder del grup, d'origen ucraïnès i 19 anys, va difondre vídeos com a mínim de tres víctimes, i la zona d'actuació de la banda és el Vallès Occidental. El grup disposava de perfils de Facebook i Twitter, on rebien el suport de centenars de seguidors vinculats especialment a ideologies de caràcter ultradretà i a través dels quals difonien els vídeos.