Els indrets més bells del planeta (II)

Tornem amb la segona part del recull de llocs més bonics del món

Jordi Masachs
25 de gener del 2014
Fa uns mesos us oferíem una recopilació dels indrets més bells del planeta . Un planeta que, com tots sabem, amaga llocs impressionants i espectaculars, però que sovint desconeixem. Avui hi tornem de nou, amb la intenció d'oferir-vos nous indrets per delectar-vos la vista i deixar volar la imaginació, encara que sigui per cinc minuts. Esperem que us agradi el nou format que estrenem per aquest reportatge:

1- El gran forat blau (Belize)

Aquest impressionant forat es troba situat prop de l'escull Lighthouse, un petit atol a 100 quilòmetres de la costa continental i la ciutat de Belize. És de forma circular i fa 300 metres d'ample i 123 metres de profunditat. És un autèntic paradís d'aigues transparents, especialment per als amants del submarinisme.

Foto: Wata51 / Shutterstock

Foto: jayhem / Flickr

2- Parc Hitachi a Hitachinaka, Japó

Literalment traduït del japonès, Hitachi significa alba. Aquest parc està situat a la prefectura de Ibaraki a Honsyu, i no fa massa temps va ser una base militar dels EUA. Està sembrat de parcel·les de diferents colors de cirerers, tulipes, narcisos, roselles, lliris o de la mítica i impressionant  nemophilia  (de color blau, a la foto inferior)

Foto: desconegut  

Foto: sinn / Flickr    

Foto: desconegut  

3- Monte Roraima, Veneçuela

Aquesta singular elevació és el punt més alt de les muntanyes de la Sierra de Paracaima. A dalt s'hi despleguen 31 km2, rodejats de penya-segats de 400 metres d'altura.

Foto: gwegner / Flickr  

Foto: Paulo Fassina / Flickr  

4- Capadòcia, Turquia

Les famoses xemeneies, paisatge típic de Capadòcia, es van formar per l'erosió de la roca deguda al vent i l'aigua. Les xemeneies amb barret, especialment a prop d'Urgup, es caracteritzen per una forma cònica al damunt. Un dels millors llocs del món, diuen, per enlairar-se en globus.

Foto: Wikipedia Commons  

Foto: blieusong / Flickr  

Foto: Arian Zwegers / Flickr  

5- Mar d'estels a l'illa Vaadhoo, Maldives

Vaadhoo és una de les illes inhabitades de Raa Atoll, a les Maldives. A banda de la seva àmplia bellesa costanera, aquest lloc és especial per l'espectacle que ofereix cada nit. Puntets de llum apareixen al mar per competir amb les estrelles del firmament. El fenomen, però, no té cap misteri: es tracta d'una bioluminescència provocada pel fitoplàncton de l'aigua.

Foto: DOUG PERRINE/Barcroft Media /Landov  

Foto: desconegut  

6- Trolltunga a Hordaland, Noruega

Trolltunga, «la llengua del troll» en noruec, és una roca que sobresurt horitzontalment fora de la muntanya a Skjeggedal, població que pertany al terme municipal d'Odda (Noruega). Està a una alçada de 1.100 metres sobre el nivell del mar i a 700 metres sobre del llac Ringedalsvatnet. Les imatges parlen soles:

Foto: Håvard Fandrem / Flickr  

Foto: opedal / Flickr  

7- Platja Whitehaven, Austràlia

Una molt bona raó per visitar les illes Whitsundays és conèixer la mítica platja de Whitehaven. Quilòmetres i quilòmetres de fina sorra coral·lina, blanca com la neu, brillant, que no crema als peus.

Foto: noami /Flickr

Foto: yarra64 / Flickr   

7- Cascades Victòria, entre Zimbabwe i Zàmbia

Les cascades Victòria (en anglès Victoria Falls) són un dels salts d'aigua més espectaculars del món. Estan situades al riu Zambesi, que en aquest punt marca la frontera entre Zàmbia (prop de la ciutat de Livingstone) i Zimbabwe. 

Foto: i_pinz / Flickr  

Foto: Meraj Chhaya / Flickr  

En aquestes cascades hi podem trobar la perillosa Piscina del Diable (Devil's Pool), un pou natural a la mateixa vora de la caiguda d'aigua, només apta per als més valents:

Foto: desconegut  

8 - Coves de marbre a la Patagònia (Argentina i Xile)

Aquestes meravelloses coves del llac General Carrera/Buenos Aires estan compartides entre Argentina i Xile, tenint el llac un nom diferent a cada país. El seu nom original en idioma tehuelche era Chelenko, que significa «llac de les tempestes».

Foto: mvilaregut / Flickr  

Foto: desconegut  

9- Pou encantat a Chapada Diamantina, a Brazil

El pou encantat es troba al parc nacional Chapada Diamantina, i és un delicat ecosistema on a certes hores del dia, d'abril a setembre, s'escola aquest raig de llum a través d'una obertura a la roca, talment com si ens trobéssim a una pel·lícula d'Indiana Jones.


Foto: Miradas.com.br / Flickr  

Foto: Miradas.com.br / Flickr    

10 - Cova de Fingal a l'illa d'Staffa, Escòcia

Aquesta famosa cova marina, que rep el nom en honor al gegant Fingal, un heroi de la mitologia irlandesa, es troba a la petita illa inhabitada d'Staffa, a la costa d'Escòcia. Les inclemències del temps al llarg dels anys han originat aquesta curiosa orografia. formacions.

Foto: Steve Allen / Shutterstock  

Foto: KiltBear / Flickr  

11 - Bled, Eslovènia

Eslovènia només té una única illa, però és una de les illes més boniques del món. Situada enmig d'un llac de conte de fades, les elevacions més orientals dels Alps fan de marc incomparable al castell medieval de Bled, situat al bell mig de l'illa.

  Foto: eslovenia.info

Foto: eslovenia.info  

Foto: Jordi Masachs

12 - Étretat, França

La localitat d'Étretat està situada a la línia de la costa Pays de Caux , una regió de Normandia, i és coneguda pels seus espectaculars penya-segats i un arc de roca natural molt famós, l'ull d'agulla, lloc d'inspiració de famosos artistes.

Foto: Wikipedia Commons  

Foto: Moyan_Brenn / Flickr  

13 - Vall dels Deu Pics, Canadà

La Vall dels Deu Pics («Valley of the Ten Peaks») és una espectacular vall localitzat al Parc Nacional Banff, a la província d'Alberta, Canadà. La vall rep el seu nom dels deu pics que l'envolten. S'hi troba el conegut llac Moraine. El nom dels deu pics va ser posat per l'explorador de la regió Samuel Allen. Un clàssic dels fons de pantalla:

Foto: M0sT_WaNteD / Flickr Foto: Bods / Flickr