El cartell del 37è Carnestoltes, d'Albert Soriguera

Els Planassencs Di9 amb la comparsa "Relaxing cup of cafe con sushi" i la reina Anita Bottle seran els encarregats d'animar la festa que tindrà lloc del 27 de febrer al 5 de març

Lluïsa Tarrida
24 de gener del 2014
Els Planassencs Di9 vestiran de toreros al Carnestoltes Fotos: Lluïsa Tarrida

La 37a edició del Carnestoltes Terrassa, que tindrà lloc del 27 de febrer al 5 de març, ja té comparsa i cartell oficials. la Mascarada, la nova associació organitzadora sorgida després de la desaparició de la Sussietat de l'Embut, ha informat que la festa d'enguany mantindrà "la mateixa estructura" que els anys anteriors i que malgrat el canvi de nom "no canviarà res" en el format carnavalesc.

El grup Els Planassencs Di9 van ser la comparsa guanyadora de l'any passat i per tant tenen l'honor de ser aquest any la comparsa oficial. Sorgits de la urbanització La Planassa de Viladecavalls la seva participació al Carnestoltes egarenc es remunta a fa més de deu anys, dels quals s'han proclamat guanyadors en dues ocasions. La reina del Carnestoltes serà Anita Bottle, l'àlies escollit per Carme Giralt, la presidenta del grup, mentre que el nom de la comparsa serà "Relaxing cup of cafe con sushi". Els integrants, en total 105 membres que van des dels sis anys als 85, aniran vestits "d'una paròdia estripada de torero" amb regust a 'majorette'.

Per la seva banda, el guanyador del cartell oficial de Carnestoltes ha estat Albert Soriguera (Barberà del Vallès, 1984). Estudiant de l'Escola Pia de Terrassa, malgrat viure a la població veïna, va fer la carrera de disseny industrial a l'ESDI de Sabadell. És la primera vegada que s'ha presentat al concurs de cartells. "Fa uns anys amb una colla d'amics ho vam intentar però al final per manca de temps i d'organització no ho vam fer, des d'aleshores que em va quedar l'espineta clavada" explica Soriguera.

L'autor, preguntat sobre el significat del cartell, relata que "m'he inspirat en els dibuixots animats infantils però amb un rerefons picant, volia que fos un cartell amb doble sentit, que els nens també el poguessin mirar i no ofengués a ningú però que alhora els adults el poguessin veure com una orgia o una festa pujada de to". En efecte, mirant en detall el cartell es tracta d'una desena de personatges despullats totalment -la majoria dones- que s'apilen unes sobre les altres formant una espècie de pinya castellera. La tècnica emprada ha estat exclusivament digital, a partir de la tauleta gràfica i amb una composició mitjançant el programa photoshop.