Steve Kuhn cancel·la el concert per al Festival de Jazz Terrassa

El Centre Cultural acollirà com a contrapartida l'actuació de Bill Frisell Beautiful Dreamer, el 28 de març

La Torre
23 de gener del 2014
Steve Kuhn ha hagut de suspendre per malaltia el seu concert a Terrassa. 

A les primeres confirmacions anunciades per l’organització de l’edició 2014 del Festival de Jazz Terrassa ara fa un mes, l'organització ha enviat un comunicat en què s'anuncia la sobtada cancel·lació del concert del trio de Steve Kuhn, previst al Centre Cultural Terrassa el 21 de març.

Nascut el 1938 a Brooklyn, el pianista nord-americà s’ha vist forçat a cancel·lar el seu compromís per raons de salut. La seva vida no està en perill, segons ha informat el seu representant des de Nova York, tanmateix l’equip mèdic que el tracta desaconsella un viatge transoceànic de més de set hores de durada. Jazz Terrassa i el Centre Cultural Terrassa lamenten la situació i esperen la total recuperació de l’artista.

La notícia ha obligat a moure fitxa al festival egarenc que, en col·laboració amb la direcció del Centre Cultural Terrassa, han acordat de traslladar-hi l’actuació de Bill Frisell, anunciada el 28 de març inicialment a la Nova Jazz Cava. Gran nom del jazz internacional, el singular guitarrista enguany reconegut el número 1 del instrument pels 61st Annual Critics Poll Down Beat, tornarà al festival i al històric auditori on va actuar l’any 1987 amb Bass Desires. Ja al segle XXI, Frisell arriba amb Beautiful Dreamers, un projecte a trio endegat el 2010 i on militen Eyvind Kang a la viola i Rudy Royston a la bateria.

Important cita el 28 de març per assaborir una curada selecció particularment fascinant d’originals de Frisell i versions que van des de ‘Benny’s Bugle’ de Benny Goodman fins ‘Goin’ Out of My Head’ de Little Anthony and the Imperials, prenen al llarg del camí diverses fonts de folk, blues, country i bluegr ass. Amb una carrera de més de 25 anys i unes 200 gravacions, el guitarrista i compositor Bill Frisell és una presència visionaria en la música Americana. L’àlbum, Beautiful Dreamers (Savoy, 2010) és un treball que no sona tan a jazz com a una apassionant música de ressonància emocional no adscrita a cap gènere.

Altres concerts confirmats
Finalment la data del 21 de març suposarà el debut de la banda The Bad Plus al Festival de Jazz Terrassa. Un concert recentment confirmat, tot i l’agenda de directes replena de la banda, que iniciava l’any al Village Vanguard novaiorquès i que el mes de març els portarà al vell continent. Madrid i Terrassa, seran les seves dues úniques cites a Espanya. La Nova Jazz Cava, que enguany commemora 20è aniversari, serà l’escenari d’aquest nou concert que mostrarà al baixista Reid Anderson, el pianista Ethan Iverson i el baterista David King. Una aliança que amb més de dotze anys de trajectòria ha trencat els murs del jazz convencional. Per alguns ‘el jazz trio acústic del futur’, al que podrem escoltar presentant els nou temes de la seva darrera entrega discogràfica “Made Possible” (Universal, 2012), i bona part del seu repertori. 

Així, The Bad Plus (21 de març, NJC) se sumà als concert ja anunciats de Carme Canela “Granito de Sal” (14 de març, NJC), RST: Aldo Romano, Louis Sclavis, Henri Texier (15 de març, NJC) i Bill Frisell Beatiful Dreamers (28 de març, Centre Cultural Terrassa). Tanmateix el Pícnic·Jazz Vallparadís se celebrarà el 23 de març al Parc de Vallparadís.