Detinguts per robar tres tractors i un remolc al Vallès Occidental

La Torre
23 de gener del 2014
Un dels tractors recuperats pels Mossos Foto: Mossos d'Esquadra

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sabadell han detingut cinc persones com a presumptes autores dels delictes de furt i receptació. En concret, els arrestats haurien robat un remolc amb la seva càrrega i tres vehicles agrícoles tipus tractor.

Els detinguts són:
- Home de 30 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Sant Cugat, amb tres antecedents.
- Home de 29 anys, de nacionalitat portuguesa i veí de Sant Cugat, sense antecedents.
- Home de 33 any, nacionalitat albanesa, veí de Sant Cugat i amb cinc antecedents.
- Home de 40 anys, nacionalitat espanyola i veí de Vilanova i la Geltrú amb dos antecedents.
- Home de 52 anys, nacionalitat espanyola, sense domicili conegut i sense antecedents.

La investigació es va posar en marxa el passat 7 de gener a partir de la denúncia del propietari d’un remolc de tràiler el qual va manifestar que li havien sostret. El denunciant informava que dos dies abans havia deixat estacionat el remolc carregat amb tres tractors agrícoles en un carrer del polígon industrial de la zona sud de la ciutat de Sabadell. Al llarg de la investigació els agents van rebre informació sobre la possible venda d’uns tractors similars als sostrets per part d’una persona que els oferia per un import de 50.000 euros els 3 vehicles agrícoles, el que suposava un preu molt inferior al seu valor al mercat de 165.000 euros.

La Unitat d’investigació de la comissaria de Sabadell va iniciar les gestions per tal d’identificar les persones que intentaven col·locar en el mercat aquest tractors. Els agents van concertar una cita de compra-venda amb els presumptes venedors per comprovar si efectivament es tractava de la venda dels tractors sostrets a Sabadell. El dispositiu va finalitzar el passat dia 15 de gener quan els agents van localitzar el remolc carregat amb els tres tractors en una zona industrial de l’Hospitalet de Llobregat i van detenir dues persones.

Posteriorment la investigació va permetre la identificació de tres persones més que també van acabar detingudes a Sabadell per mediar en la venda dels tractors al mercat il·lícit, tenint coneixement la seva procedència il·lícita. Els detinguts van passar a disposició judicial el passat 18 de gener i el jutge en va decretar llibertat amb càrrecs. L’operació policial continua oberta i no es descarten noves detencions.