El PP Terrassa vol reduir a la meitat la subvenció als partits

Els populars es decanten per votar "no" als pressupostos presentats pel tripartit

J.M.O.
22 de gener del 2014
El Partit Popular de Terrassa votarà "no" als pressupostos municipals i presentarà 37 esmenes. Si bona part s'accepten, és possible que el vot contrari es converteixi en abstenció, tot i que el cap dels populars, Gabriel Turmo, dubta que l'equip de govern en faci massa cas. El "no" s'argumenta pel que es considera manca de concreció del Pla de Mandat, per l'augment de tributs, un esforç de contenció de la despesa que es considera que pot ser superior, i per prioritats que no es comparteixen com són les de donar continuïtat a societats municipals.

El PP inclou entre les seves propostes una reducció del 50 per cent de la subvenció als partits polítics amb representació a l'Ajuntament, el que, segons els seus càlculs, generaria un estalvi d'uns 199.000 mil euros. Tanmateix, Turmo no hi veu predisposició per part de la resta de forces.

Les aportacions dels populars representarien, afirmen, unes modificacions pressupostàries d'1,4 milions d'euros. Turmo pensa que la contenció que publicita l'equip de govern bipartit es queda curta pel que necessita la ciutat i remarca que resten encara moltes vies obertes per estalviar i optimitzar els pocs recursos disponibles. Els populars veuen la possibilitat de retallar en les estructures de les societats municipals i les tècnico-polítiques. El cost del trasllat de l'oficina de turisme a la Masia Freixa els hi sembla excessiu i pensen que poden eliminar-se uns 15.000 euros. També aposten per reduir en 50.000 euros les aportacions al Teatre Principal.

Per Turmo, a l'equip de govern li ha mancat sensibilitat quan ha hagut d'apujar els tributs. "La ciutadania no ha de pagar la crisi". Segons el líder del PP local, l'augment d'ingressos suposa 600.000 euros, una xifra que es considera irrisòria comparada amb el pressupost total de l'Ajuntament. Per aquesta raó, optaven per la congelació dels impostos.