La nova Guia de la Xarxa de Parcs, ben fresca

La publicació està adreçada fonamentalment als escolars i a entitats educatives o de lleure

La Torre
22 de gener del 2014
La Diputació de Barcelona ha publicat la Guia d'equipaments d'educació ambiental i ús públic de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona per als cursos 2013-2014 i 2014-2015. En total, se n'han editat 10.000 exemplars, dels quals 3.600 s'han repartit entre els centres d'educació primària i secundària de la demarcació de Barcelona.

La Guia també es pot trobar a les oficines, els centres i punts d'informació i d'altres equipaments de la Xarxa de Parcs Naturals. També es pot demanar gratuïtament a la Llibreria de la Diputació de Barcelona.

La publicació està adreçada fonamentalment als escolars i a entitats educatives o de lleure, però també serveix per a la població en general. Recull la totalitat dels equipaments d'educació ambiental d'ús públic de la Xarxa de Parcs Naturals (prop de 150): escoles de natura, museus, centres d'informació, allotjaments rurals, albergs, passejades guiades, rutes de descoberta, audiovisuals, centres de documentació, àrees d'esplai, etc., així com altres serveis i programes d'educació ambiental adreçats al públic escolar: Coneguem els nostres parcs, Viu el parc, subvencions a les escoles per estades als parcs o el programa del Montseny a l'escola.

Per tal de fer la tria d'aquests equipaments de manera fàcil, la guia s' ha indexat en funció dels diferents nivells educatius: educació infantil, educació primària, ESO (amb activitats de reforç per a crèdits comuns, variables o de síntesi), batxillerats, educació especial, activitats inclusives, estudis universitaris, cicles formatius per a professors o educació per adults, entre d'altres, tot especificant quins són els equipaments, itineraris i activitats adequats a cada nivell.