David Capdevila: «Hem obert una porta, la porta d'Europa»

L'Esbart Egarenc presenta amb èxit i per primer cop a l'estranger el seu espectacle "Trama" basat en el món tèxtil i obrer de Terrassa

La Torre
21 de gener del 2014
Els terrassencs volen seguir exportant la seva obra a l'estranger Foto: E.E.

L’Esbart Egarenc va presentar dissabte per primera vegada a l'estranger l'espectacle de creació "Trama" com a cloenda de la reunió a Guimeraes de l'Associació de Comunitats Tèxtils Europees (ACTE). L'actuació va ser una oportunitat per donar-se a conèixer a altres ciutats de tradició industrial tèxtil i de poder repetir l'experiència a altres països europeus. "Volíem afegir el valor cultural a aquesta reunió que sempre es queda només en el camp econòmic" va dir l'alcalde de Terrassa Jordi Ballart que va proposar presentar l'espectacle en el context d'aquesta trobada.

Ballart considera que "Trama" té una gran vinculació amb el món tèxtil i obrer de Terrassa. També altres representants de ciutats europees de l'ACTE van sentir-se identificats amb l'obra. Donato Gentile, Alcalde de Biella (Itàlia), va admetre després de l'actuació que cada punt de ball de "Trama" li recordava a la tradició tèxtil d'Itàlia, sobretot de Milà i que per això aconseguia arribar al públic. Natàlia Trullàs, coreògrafa de l'espectacle, va afirmar que "aquí hem vist que la història que hi ha al darrera de Trama s'entén arreu" ja que "l'expressió de resignació, però en certs moments alegre, que els dansaires aconsegueixen plasmar explica l'espectacle i és el que més arriba al públic".

L'Esbart Egarenc reconeix que presentar "Trama" a Guimeraes ha estat "dur" per tota la producció que comporta. El grup terrassenc va haver de preparar una escenografia pròpia per tal de presentar l'espectacle. I per això mateix, des de l'Esbart es considera un èxit la rebuda que ha tingut a l'estranger. "Hem obert una porta, la porta d'Europa" deia David Capdevila, president de l'Egarenc, content després de rebre felicitacions dels diferents membres de l'Acte. El grup terrassenc espera poder tornar portar "Trama" als escenaris d'arreu d'Europa exportant així "una part de la història de Terrassa, la dels carrers estrets i foscos amb un teler a cada portal.