El Pi de Matadepera arriba amb tractor a la plaça de Cal Baldiró

El doblegament d'una de les forques que el subjectaven en una de les seves freqüents aturades va obligar a deixar-lo al carrer de Sant Miquel

La Torre
19 de gener del 2014


A la manera tradicional... o gairebé. El Pi de Sant Sebastià no ha arribat a la plaça com acostuma a fer-ho sempre, carregat pels portadors. El doblegament d'una de les forques que el subjectaven en una de les seves freqüents aturades, va obligar als organitzadors, condicionats aquest any per una normativa de seguretat que pretén evitar accidents com els que van passar el 2007, a deixar-lo a l'alçada del carrer de Sant Miquel, quan encara no s'havia arribat a la plaça de Sant Jordi. A primera hora del mati d'aquest diumenge s'ha baixat en tractor per a què pogués estar a punt per a la plantada.

La decisió, que van prendre els vint controladors que estaven aplegats allí al capdavant dels quals hi havia el president de la Germandat de Sant Sebastià, Roger González, va provocar la lògica decepció dels que seguien al pi fins al seu destí final, a la plaça de Cal Baldiró, informa Matadepera.cat.

Malgrat que encara faltava un bon tros per arribar-hi, quan es va prendre la decisió eren prop de la 1 de la matinada. I és que tot havia anat tard. La pluja que va caure a Matadepera al llarg del dia i que ja havia parat al vespre, no només va obligar a modificar alguns actes, sinó també a suspendre'n (com la Baixada de Vehicles Sense Motor), i la humitat que hi havia a l'ambient va dificultar l'encesa de fogueres per al sopar, previst per a quarts de vuit de la tarda. Per això els tres petards que van indicar la baixada del pi van sonar amb prop de tres quarts d'hora de retard.

  El tractor porta el pi a la plaça de Cal Baldiró Foto: A. M.

Tot i que el pi mesura uns 6 metres menys que l'any passat, la soca és grossa, pesa el mateix i és força compacte, el que obligava també a ser portat per menys persones que havien de suportar un major pes. Tal i com va anunciar, l'entitat no va permetre que ningú que no s'hagués inscrit prèviament no pogués carregar el pi, i finalment un centenar de voluntaris, amb les seves armilles corresponents es van apuntar a la baixada.

A tall anecdòtic, quan es va saber que el pi no es baixaria, un grup de joves van baixar fins a la plaça de Cal Baldiró un "Pi alternatiu", de dimensions molt petites.