Ballart: «El Consistori està asfixiat per la Generalitat»

"Els ajuntaments hem de ser el laboratori de polítiques innovadores i valentes", afirma l'alcalde

La Torre
17 de gener del 2014

Ballart en l'assemblea ordinària del PSC de Terrassa Foto: PSC

L’alcalde de Terrassa i primer secretari dels socialistes a la ciutat ha defensat el municipalisme i la gestió del seu govern en el marc de l’assemblea ordinària del PSC local.

El PSC de Terrassa ha celebrat una assemblea ordinària que ha comptat amb la intervenció de l’alcalde i primer secretari socialista a la ciutat, Jordi Ballart , que ha fet una clara defensa de les polítiques que s’estan aplicant al capdavant de l’Ajuntament: “Tenim molt clares les nostres prioritats i així es reflecteix en el pressupost del 2014 que fa una aposta clara per dinamitzar l’economia, la millora de l’espai públic i en els serveis a les persones”. En aquest sentit, Ballart ha lamentat el fet que el Consistori “està asfixiat per la Generalitat, que contínuament fa retallades en l’àmbit dels programes socials, l’habitatge... i a més, ens deu més de 21 milions d’euros”.

Així mateix, Ballart també ha lamentat les polítiques de Rajoy , “qui ha tirat endavant una reforma de la Llei local, que només pretén recentralitzar els serveis i deixa els municipis sense competències”.

Tot i aquest context complicat, l’alcalde de Terrassa s’ha mostrat orgullós de les iniciatives que s’han posat en marxa a la ciutat: “Un bon exemple en són les multes que imposarem als bancs que tinguin pisos buits des de fa més de dos anys”. Segons ha explicat Jordi Ballart , " són polítiques valentes, arriscades, que ara comencen a donar resultats i que ens han situat al punt de mira de molts altres municipis . En aquest sentit, l’alcalde ha explicat que les sancions que ja s’han aplicat “són fruit d’un treball constant de més de dos anys, fet al territori i amb la implicació de les entitats socials”.

Jordi Ballart ha defensat el tradicional caràcter municipalista del PSC i en aquesta línia, ha afirmat que els ajuntaments hem de ser el laboratori de polítiques innovadores i valentes, que donin resposta a les necessitats ciutadanes .

En l’àmbit nacional, el primer secretari dels socialistes terrassencs ha demanat que es faci “una clara aposta pel dret a decidir, perquè hi hagi una consulta legal i acordada”.

Entre altres qüestions, l’assemblea del PSC de Terrassa també ha aprovat per unanimitat alguns canvis en l’executiva local, que tenen com a objectiu millorar l’eficiència d’aquest òrgan i incrementar la relació del partit amb el territori i amb les diverses entitats i associacions de la ciutat. Entre els canvis aprovats, cal destacar la incorporació d’ Alfredo Vega com a nou viceprimer secretari del PSC de Terrassa.