La Generalitat dubta de l'eficàcia de multar els bancs pels pisos buits

NotíciesTarragona.cat
17 de gener del 2014

El secretari d'Habitatge de la Generalitat, el tarragoní Carles Sala, dubta que les sancions que han impulsat o volen impulsar alguns ajuntaments catalans com el Terrassa contra les entitats financeres que tenen pisos buits siguin eficients per solucionar la falta d'immobles per al lloguer social.

Sala, però, s'ha mostrat comprensiu amb la decisió dels ajuntaments d'intervenir en la deixadesa d'edificis i ha assegurat que cal treballar perquè aquests habitatges desocupats es destinin a lloguer social en comptes de sortir al mercat lliure. També ha apostat per intentar impulsar convenis amb les entitats, abans de recórrer a la via coercitiva i ha demanat als consistoris que, si finalment procedeixen a sancionar les entitats i empreses que tenen pisos buits, destinin els diners que obtinguin a les polítiques socials d'habitatge dels seus municipis.

També ha qüestionat el blindatge legal dels ajuntaments catalans per poder aplicar aquestes sancions als bancs i a les grans companyies.

La Generalitat preveu aprovar el primer semestre d'aquest any l'impost que repercutirà en les entitats financeres que tinguin pisos buits, la quantitat dels quals es determinarà en funció del nombre d'habitatges desocupats que disposin.