Marató de Donants de Sang

Del 17 al 24 de gener, al Banc de Sang de Mútua Terrassa

La Torre
16 de gener del 2014


Després de les vacances de Nadal és quan les reserves de sang estan en el punt més baix, per això s'ha organitzat una Marató de Donants de Sang del 17 al 24 de gener, que té l'objectiu d'aconseguir 5.000 donacions. Amb l'eslògan "Siguis el donant que siguis, comparteix la teva sang", l'esdeveniment s'ha concebut com una gran festa de la donació en què la ciutadania serà la protagonista.

Es necessiten 1.000 unitats de sang diàries per atendre les necessitats dels pacients, ja que una de cada 10 persones hospitalitzades necessita una transfusió sanguínia, i es calcula que un 25% de la població necessitarà rebre sang o un component sanguini durant la seva vida. Ambaixadors de la donació La Marató de Donants de Sang compta amb l'ajuda de gairebé 10.000 seguidors al Facebook Donar Sang i més de 5.000 del Twitter Donar Sang per aconseguir la fita de les 5.000 donacions.

Pel que fa a la reserva d'hora per donar sang, el web ofereix la possibilitat de triar qualsevol dels espais on es fa la Marató 2.0. A través d'un senzill menú desplegable es pot seleccionar el millor moment per donar sang. Un cop hagi reservat hora, el donant podrà anul·lar-la o modificar-la fàcilment a través del mateix web. A més, podrà emplenar el qüestionari previ a la donació. La reserva d'hora té per objectiu facilitar les donacions durant tot el dia, per evitar que ningú hagi d'esperar per donar sang. Tot i això, no és imprescindible reservar hora per donar sang durant la Marató.

Punts de donació
A Terrassa, l'espai habilitat és el Banc de Sang ubicat a Mútua de Terrassa. A Barcelona s'habilitarà un punt de donació especial divendres 17 de gener i dissabte 18 de 10 a 21 hores a la Fundació Antoni Tàpies. Durant la resta de la Marató, els ciutadans podran donar sang als hospitals Germans Trias i Pujol de Badalona, al Clínic, Sant Pau i Vall d'Hebron de Barcelona, al Josep Trueta de Girona, a l'Hospital de Bellvitge, a l'Arnau de Vilanova de Lleida, a la Fundació Althaia de Manresa, a l'Hospital Sant Joan de Reus, al Joan XXIII de Tarragona i a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.