Marquès i Sánchez, a l'Asociación de estudiantes de Aeronáutica

La Torre
16 de gener del 2014
Màrques i Sánchez seran els representants de l'ETSEIAT Foto: UPC

La junta directiva de l’Asociación de Estudiantes de Aeronáutica y del Espacio de España (AEAE) compta des d’ara amb dos representants de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeries Industrial i Aeronàutica de Terrassa (ETSEIAT). Alfonso Marquès i Adrián Sánchez, què és el delegat d’estudiants de la mateixa escola.

Aquesta associació representa els interessos de l’estudiantat de les set universitats estatals on s’imparteixen els graus d’enginyeria aeroespacial que són la Universitat Politècnica de Catalunya·Barcelona Tech(UPC), la Universitat Politècnica de Madrid, la Universidad de Sevilla, la Universidad de Cartagena, la Universitat Politècnica de València, la Universitat Carlos III i La Universidad de León. Adrián Sánchez ha estat nomenat secretari de l’Associació.

Entre d’altres funcions, Sánchez s’encarregarà de la gestió documental, l’organització dels congressos estatals, elaborar reglaments i tota la documentació legal de l’associació, i de donar suport a la gestió de la presidència. Per la seva part, Alfonso exercirà les funcions de tresorer, gestionant les finances de l’AEAE i buscant recursos per poder dur a terme les seves activitats.

Per tant, l’AEAE compta amb una participació destacada d’estudiants de la UPC, tant pel percentatge que suposa dins de la junta directiva com per les responsabilitats que els pertoca. Objectius a curt termini de l’AEAE L’AEAE va ser fundada fa 8 anys, entre altres, per un altre estudiant de l’ETSEIAT, Jordi Díaz. Els darrers dos anys, però, l’AEAE ha estat pràcticament sense activitat perquè no es va assegurar la continuïtat generacional.


Alfonso Marqués creu que “hem de ser una associació de referència; hem de tenir un pes polític i aconseguir ser interlocutors amb l’Administració, amb les empreses del sector i amb les universitats. A més, un dels nostres objectius a curt termini és establir relacions a nivell internacional amb els Estats Units i amb els països emergents, amb els anomenats BRICS (Brasil, Rússia, Índia i Xina) i establir també relacions amb empreses nacionals”, conclou Marqués. Peu de foto: Alfons Marqués (a l’esquerra) i Adrián Sánchez